‘ELLE TUTULUR BİR İCRAAT GÖREMEDİK’

‘ELLE TUTULUR BİR İCRAAT GÖREMEDİK’

Bilecik Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantılarının ilk birleşimine, MHP’li Hamdi Salt ile Belediye Başkanı Semih Şahin arasında yaşanan diyalog damgasını vurdu.

‘ELLE TUTULUR BİR İCRAAT GÖREMEDİK’ 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan MHP’li Hamdi Salt, Başkan Semih Şahin’e bir dizi sorular yöneltti. Hamdi Salt, “Seçildiğiniz 5 ay oldu, elle tutulur, gözle görülür bir icraatınızı göremedik” dedi. 

‘HALKIN KARŞISINDA OLDUNUZ’

Hamdi Salt, dolmuş ve ekmek zamları üzerinden eleştirilerini sıralarken Semih Şahin’i halkın yanında olmamakla itham etti. Salt, “Dolmuş zamlarını şoförler odasına, ekmek zamlarını fırıncılar odasına havale ettiniz. Zannederim seçimlerde söz verdiniz ancak bu tavrınızla halkın karşısında oldunuz” ifadelerini kullandı. 

‘NE ZAMAN GELECEK?’

Şehir içi trafik sorunun çözümüne ilişkin bir çalışmanın olup olmadığını soran Hamdi Salt, “Belediyeden kaldırılan Osmanlı figürleri ile Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’nden kaldırılan bilgilendirme panolarının yerlerine daha iyilerinin ve güzellerinin konulacağını söylemiştiniz ne zaman gelecek?” diyerek Semih Şahin’den cevap istedi. 

hamdi-saltt.jpg

‘BİZDEN HER ŞEYİ 6 AYDA BEKLEMEYİN’

Hamdi Salt’ın sorularına yanıt veren Belediye Başkanı Semih Şahin ise dile getirilen konuların hepsiyle ilgili çalışmalarının olduğunu söyledi. ‘Bizden her şeyi 6 ayda beklemeyin’ diyen Semih Şahin, “15 yılda yapılmamış her şeyi ben 5 yılda yapacağım” ifadesiyle iddialı bir çıkışta bulundu. 

Trafik sorununun çözümü için çalışmaların devam ettiğin anlatan Başkan Şahin, konuyla ilgili şunları aktardı:

‘PLANLI, ADIM ADIM ÇALIŞIYORUZ’

“Siz rahat olun. Şehir içi trafiği konusunda ürettiğim çözümlerde ana yola ihtiyacım var. Ana yolda karayollarının olduğu için kendileri ile görüştük ve sayın valimizle birlikte girişimlerimizi yaptık. Önce şehir içindeki ana yolu alıyoruz. Bu çalışmalar bizim şehir içi trafiğini çözmek için başlattığımız çalışmaların alt yapısı. Bunları aşama aşama yapacağız. Keşke daha az sorunumuz olsaydı da okulumuzun açılışına yetiştirebilseydik. Bunun dışında geçtiğimiz günlerde bir sel felaketi atlattık. Şu anda 1100 ton civarı asfalt tamiratı yaptık. Çünkü selden sonra asfaltlar kullanılamaz hale geldi. Okullar açılmadan bu tamirat bitecek. Biz gayet planlı, adım adım ve yasal çerçevede, bilimsel metodlarla çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

semih-sahin-001.jpg 

11 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

Bilecik Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantılarının ilk birleşimi gerçekleştirildi. 

Belediye Başkanı Semih Şahin’in başkanlığında Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda 11 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 

Gündemin ilk maddesinde meclis toplantılarının sesli ve görüntülü cihazlarla kaydedilmesi oybirliği ile kabul edildi. 

Bilecik Belediyesi’nin 2020-2024 Stratejik Plan Taslağı görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. 

Belediyenin toplu sözleşme görüşmelerinde temsilini yapmak üzere Sosyal Demokratlar Kamu İşverenleri Sendikasına (SODEMSEN) üye olunması oyçokluğu ile kabul edildi. 

BŞEÜ mezunu Şehit Piyade Teğmen Raşit Aydın isminin Ertuğrulgazi Mahallesi 243. Sokakta ‘Şehit Teğmen Raşit Aydın Caddesi’ olarak yaşatılmasına oybirliği ile karar verildi. 

bilecik-belediye-meclisi1.jpg

Gündem maddelerinin devamında; 11. Derece Veteriner Sağlık Teknisyeni kadrosunun iptal edilerek 1. Derece Psikolog kadrosunun ihdası oyçokluğu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün kaldırılması ve 1. Derece Kültür ve Sosyal İşler Müdürü kadrosunun iptali oyçokluğu ile kabul edildi. 

Ayrıca, Sosyal Destek Hizmetler Müdürlüğünün kurulması ve bu müdürlüğe 1. Derece müdür kadrosunun ihdasına oyçokluğuyla karar verildi. Yine bu kurulan müdürlüğün çalışma yönetmeliği taslağı oyçokluğu ile meclisten geçti. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün çalışma yönetmeliğinde değişiklikler yapıldı. 

Son olarak yurt dışında gerçekleşecek bazı eğitim programları ve kongrelere katılmak üzere Belediye Başkanı Semih Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı ve Strateji Geliştirme Müdürlüğü personellerinden Hülya Eçen Çalışkan’a yetki verildi. 

bilecik-belediye-meclisi.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3174 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum