EMEKLİYE ÇİFTE BAYRAM! Yüzde 50 artış ödemeler değişti: Dul, yetim maaşı alanlar ve EYT’liler de yararlanacak

EMEKLİYE ÇİFTE BAYRAM! Yüzde 50 artış ödemeler değişti: Dul, yetim maaşı alanlar ve EYT’liler de yararlanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beklenen müjdeyi vererek Emekli bayram ikramiyesinde yüzde 50 oranda artış olacağını açıkladı. Emeklilere ödenecek olan tutarı 2 bin liradan 3 bin liraya yükseleceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından emekli bayram ikramiyesinin 2 bin liradan 3 bin liraya yükselmesine ilişkin TBMM Başkanlığına sunulan 8. Yargı paketinde yer aldı. Emekli ikramiyesinden kimler faydalanabilecek? Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamada, “Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde bütçe olanaklarını tekrar temizlemeyi temizlemeyi artırmayı planlıyoruz. Gelecek bayram bu rakamı yüzde 50 artırma ile 3 bin liraya yükselteceğiz”dedi. Emekli bayram ikramiyesi 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilmesine yönelik TBMM Başkanlığı’na sunulan 8. Yargı Paketi’nde yer aldı.

Tüm emeklilerin maaş oranlarının eşitlenmesi ile birlikte gözler emekli ikramiyesine çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart’taki yerel seçimler için bulunduğu Ordu’dan emeklilere seslendi.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNE YÜZDE ELLİ ZAM!

Mitingte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklinin zam haberini duyurdu.

2024 YILINDA EMEKLİ 2 ÖDEME ALACAK

Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramlarında 2 kez ödeme yapılacak. Yapılan yüzde elli artış ile birlikte, 2024 yılı içerisinde toplamda 6 Bin TL ikramiye alacaklar.

BAYRAM İKRAMİYE ZAMMI MECLİS’E SUNULDU

Emekli bayram ikramiyesinin 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilmesi TBMM Başkanlığı’na sunuldu. 8. Yargı Paketi’nde yer alan emekli maaş zammı meclisten geçmesi ile birlikte 2 bin liradan 3 bin liraya yükselecek.

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN HESABA YATACAK?

Ramazan Bayramı, 10 Nisan itibariyle emekliye bayram ikramiyeleri bayramdan önceki hafta hesaplara geçmiş olacak. 3-9 Nisan tarihleri arasında emekliler Ramazan Bayramı ikramiyeleri hesaplara geçmiş olacak.

İKRAMİYEDEN KİMLER YARARLANACAK?

Bayram ikramiyelerinden kimlerin yararlanacağı da merak konusu oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri hakları bulunmaktadır. Şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyonluk sporcular ve terörden zarar gören sivil erkekler bunların hak sahipleri bu ikramiyeden yararlanabilecek.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) durumunda olanlar bayram ikramiyesinden faydalanmak için emekli, dul ve yetim aylığının bayramın içerisinde barındırılması ayda şekilde olması gerekmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 164 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.