EMNİYETTEN HABERİMİZE AÇIKLAMA

EMNİYETTEN HABERİMİZE AÇIKLAMA

İl Emniyet Müdürlüğü, gazetemizin 5 Ekim tarihinde yayımlanan nüshasında yer alan ‘Trafiği Kim Kontrol Edecek’ başlıklı haberimize ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu.

Açıklamada, haberimizin içeriğine ilişkin gerekli incelemelerin yapıldığı belirtilerek, ilimizdeki trafik düzenlemeleri ve trafik ihlalleri hususunda vatandaşlardan katkı beklendiği bildirildi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“05 Ekim 2018 tarihli yerel basında “ Trafiği Kim Kontrol Edecek?” başlığıyla yayımlanan haberde; trafiği düzenlemekle görevli trafik ekiplerinin dahi kural ihlali yaptıkları belirtilmekte ve resmi emniyet araçlarına ait 9 adet fotoğraf yayınlanmaktadır.

Habere ilişkin olarak Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan incelemede; geçmiş yıllara ait fotoğraflarda yer alan araçların görev halindeki resmi polis araçları olduğu, görev sırasında zaman zaman zorunluluktan kaynaklanan durmaların araç içinde polis görülemeyince park olarak algılandığı anlaşılmaktadır.

Diğer yandan Polisin görev sırasında resmi aracı otoparka park etmesi halinde yaya devriye haricinde görev yapmasının mümkün olmadığı da açıktır.

Ayrıca, talep edilmesi halinde trafik kuralı ihlali yapan polis araçları sürücülerine ve özel araçlarını kullanırken kural ihlali yapan polislere uygulanan Trafik İdari Para Cezaları listesinin de paylaşılacağını bildirir, ilimizdeki trafik düzenlemeleri ve trafik ihlalleri hususunda değerli vatandaşlarımızın katkılarını bekleriz.”

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3191 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum