EMNİYETTEN 'SAHTE RAPOR' OPERASYONU

EMNİYETTEN 'SAHTE RAPOR' OPERASYONU

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 28 şahıs gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, sahte sağlık raporu alan ve alınmasına yardımcı olan şahıslara yönelik Bilecik, Bozüyük, Pazaryeri, Eskişehir ve İnegöl’de eş zamanlı ENGEL-11 isimli operasyon düzenlendi. Operasyon neticesinde 28 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler hakkında ‘Kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık’ ve ‘Resmi belgede sahtecilik’ suçlarından yasal işlem başlatılarak soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Konuyla ilgili emniyetten yapılan açıklamada, “Devletimizin sürekli hastalığı bulunan ve özürlü insanlara sunduğu imkânlardan, hasta olmaksızın haksız yere yaralanmak isteyen şahısların bulunduğu, gerçek hastalara ait tetkik sonuçlarının değiştirilmesi suretiyle, ya da sahte tahlil, yine özel hastanelerden usulsüzce alınan tahlil ve tetkikler hazırlayarak usulsüz olarak sağlık kurulu raporları alındığı belirlenmiştir. Bu şahıslar ile bu şahısların usulsüz sağlık kurulu raporu almalarını sağlayan kişilere yönelik ‘Kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık resmi belgede sahtecilik’ suçundan yasal işlem başlatılmış olup soruşturma devam etmektedir. Yolsuzlukla ilgimiz kararlılıkla devam edecektir” denildi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5253 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum