EN ANLAMLI ASKER KINASI YAKILDI

EN ANLAMLI ASKER KINASI YAKILDI

Bozüyük’te Bozüyük Belediyesi tarafından 1 günlük temsili askerlik yapacak 14 engelli asker adayı için kına gecesi düzenlendi. Duygulu anların yaşandığı gecede engelli aileleri gözyaşlarını tutamadı.

1-056.jpg

Yeni Mahalle Konağı’nda bu yıl 4.’cüsü düzenlenen kına gecesi programında ilk olarak mevlidi şerif okunmasının ardından engelli ailelerine yemek verildi. Sonrasında İlçe Jandarma Komutanlığı komuta kademesince engelli asker adaylarına asker tülbenti bağlandı. Kına gecesi, asker adaylarına tekbirler ve dualar eşliğinde kına yakılması ve protokol mensuplarının katılımıyla çiftetelli oynanması ile devam etti.

Programda ilk olarak konuşan Dernek Başkanı İsmail Çelik, temsili de olsa bir gün askerlik yapmalarının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Çelik, “Dernek olarak ‘En Büyük Asker Bizim Asker’ sloganıyla düzenlediğimiz etkinliğimizinbu yıl 4.’cüsünü düzenliyoruz. 4 yıldır 50’nin üzerinde engellimize bu güzel duyguyu tattırdık. Bu duygu bizim için çok önemlidir. Özellikle her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu şu günlerde temsili askerlik bizler için vatan, millet ve bayrak uğruna biz de can vermeye hazırız demektir. 13 Mayıs günü temsili askerlik programımıza katılacağız. Proje kapsamında belediyemiz bu akşam bizlere asker kınası etkinliği düzenledi. Hepiniz biliyorsunuz ki askerlik bizim için çok önemlidir. Erkek olup engelli olanların içlerine, askerlik yoklaması yaklaşınca bir sızı çöker. Bunu kimse bilemez, yaşayan bilir. Bunu yaşamayan bilemez, Allah kimseye yaşatmasın. 1 günlük askerlik bizim için çok şey ifade ediyor. Hem engelli hem dernek başkanı olarak normal askerler gibi örf ve adetlerimize uygun olarak asker kınası etkinliği düzenlemek istedim ama dernek olarak imkânlarımız kısıtlıydı. Bozüyük Belediyesi de bize bu anlamda her türlü desteği sağladı. Bu anlamda sizlerin huzurunuzda Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı’ya bir kez daha çok teşekkür ediyorum” dedi.

2-050.jpg

Ardından Belediye Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu tarafından bir konuşma yapıldı. Avcıoğlu konuşmasında, “Bu akşam kına gecelerini düzenlediğimiz 14 engelli askerimiz Cuma günü bir günlük temsili askerliklerini yaparak terhis olacaklardır. Bizler belediye olarak tasarladığımız her projede engelli vatandaşlarımızın rahatını düşünerek onların kullanımına uygun projeler yapmaya çalışıyoruz. Ben buradan engelli yavruları için çırpınan annelerimizden Allah razı olsun diyor, hepsinin anneler gününü bir kez daha kutluyorum. Başta engelli bireylerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın engelliler haftasını kutluyorum. Her zaman onların yanındayız ve çalışmalarımızla onların yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz. Her türlü etkinliklerinde belediye olarak yanlarındayız” dedi.

3-031.jpg

Son olarak konuşan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can da, 1 gün dahi olsa kendilerinin yanında yer almak isteyen engellilere teşekkür ederek, hayatta her istediklerini engelleri aşarak yapabileceklerine inandığını söyledi. Görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına inandığını belirterek hayırlı teskereler diledi.

Konuşmaların ardından 14 engelli asker adayına protokol mensupları ve engelli ailelerince tekbirler ve dualar eşliğinde asker kınası yakıldı. Kına yakılması sırasında duygulanan bazı engelli ailelerinin gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi. Kına yakılmasının ardından engelli asker adayları, çiftetelli eşliğinde geç saatlere kadar eğlendi. Dernek Başkanı İsmail Çelik, engelli aileleri adına protokol mensuplarına "dezavantajlılara farkındalığınızın farkındayız" diyerek teşekkür etti ve plaket verdi.

4-017.jpg

Etkinliğe, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Bozüyük Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, yönetim kurulu üyeleri,Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rıdvan Güner,Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Erol Dübek,Bilecik Görsem Başkanı Akif Biçer, Bozüyük STK temsilcileri, Bozüyük Pazaryerililer Derneği Başkanı Ali Şahinoğlu, Dernek Başkanı İsmail Çelik, askeri erkan, mahalle muhtarları, askerler, engelli aileleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Kaynak:İsmet CEP

Bu haber toplam 11332 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.