ENGELLİ BİREYLER 'GOALBALL' MAÇI YAPTI

ENGELLİ BİREYLER 'GOALBALL' MAÇI YAPTI

3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla engelli bireylerin kurduğu BİEYDER sporcuları, Bilecikspor oyuncularla goalball maçı yaptı. 

Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Bilecikspor tarafından BŞEÜ Spor Salonunda düzenlenen etkinlikte, Bilecikspor oyuncuları ile Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği'nin (BİEYDER) engelli oyuncuları engelli bireylere uygun olan ve sessiz oynanan goalball oynadı.  

engelli-bireyler-goalball-maci-yapti2.jpg

Karşılaşmayı Vali Bilal Şentürk, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, Bilecikspor Kulüp Başkanı Aydın Avcı ile daire müdürleri ile sporseverler izledi.  

Vali Şentürk, karşılaşma öncesi yaptığı konuşmada, engelli bireylerin her daim yaşamın içinde olması gerektiğinin altını çizerek, maçı organize edenlere teşekkür etti.  

Kamu kurum ve kuruluşların özel gençler için etkili çalışmalar yaptığını ifade eden Vali Şentürk, ''Özel muamele hak eden gençlerimizin, gündelik hayatlarını daha güzel yaşamaları için çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Bizim ve aileleri için özel olan çocuklarımız, aileleri ile baş başa bırakılamaz. Bu gençlerimiz ilimizin her yerinde görünür olmalılar. Engelli bireyler, yaşamın her alanında daha aktif olmalı ve buna öncülük edilmesi gerekir. '' dedi.  

engelli-bireyler-goalball-maci-yapti3.jpg

BİEYDER Derneği Başkanı Aslıhan Volkan da her gün engelsiz yaşam için çalışma yaptıklarını anlatarak, ''Bu gün, bize verilen destekler sonucunda Bilecikspor'un da desteği ile engelli bireylerimiz ve sporcularımız, ilimizde ilk kez organize edilen goalball maçını izleyeceğiz. Bu spor, görme engelli bireylerin rahatça oynayabileceği neredeyse tek spor. Biz dernek olarak her branşta spor tesislerine kavuşacağımız, erişilebilirlik konusunda sorun yaşayamayacağımız günlerin hayalini kuracağız.'' diye konuştu. 

Bilecikspor Kulübü Başkanı Avcı ise ''Tüm üniversite öğrencilerinin, özellikle inşaat ve mimarlık fakültesi öğrencilerinin bir kere de olsa goalball oynamasını istiyorum. Bu sayede geleceğin mimarları, inşa edecekleri yol, kaldırım ve binalarda engelli bireyleri göz önünde bulundururlar." ifadesinde bulundu.  

Sessiz oynanan karşılaşmayı BİEYDER takımı kazandı. Maç sonunda Vali Şentürk, Rektör Prof. Taş, Belediye Başkan Yardımcısı Subaşı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysaloğlu ve Bilecikspor Kulüp Başkanı Avcı, katılımlarından dolayı sporculara madalya taktı.

engelli-bireyler-goalball-maci-yapti4.jpg

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 1713 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum