ERBAKAN VAKFI'DAN ÇARPICI İDDİA!

ERBAKAN VAKFI'DAN ÇARPICI İDDİA!

Erbakan Vakfı İl Başkanı Ahmet Özvatan, 7-11 Kasım tarihleri arasında Cenevre'de gerçekleşecek Kıbrız Zirvesi ile ilgili çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Özvatan, düzenlenen gizli Kıbrıs Zirvesi ile 1974 Kıbrıs Zaferi'nin yok sayılmak istendiğini öne sürdü.

Erbakan Vakfı İl Başkanlığı tarafından 7-11 Kasım tarihinde İsviçre’nin Cenevre gölü kıyısındaki Le Mirador Oteli’nde yapılacak gizli Kıbrıs zirvesi ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

İl Başkanı Ahmet Özvatan, belediye çay bahçesi önünde yaptığı basın açıklamasında Yunanistan’ın “Megali Idea” yayılmacı dış politikası doğrultusunda Ada’nın, yeniden 1974 öncesi şartlara geri götürülmesi, 1974 Kıbrıs Zaferi’mizin yok sayılması ve üstü örtük olarak “Enosis”in  yeniden canlandırılmasının amaçlandığını öne sürdü.

erbakan-vakfindan-carpici-iddia2.jpg

Özvatan, ülke kamuoyunun dikkatlerinin Suriye ve Irak politikalarına yöneldiği bu ortamda uyarılarda bulunmak istediklerini kaydederek,"Milli davamız olan, ecdadımızın ve şehitlerimizin bizlere emaneti olan vatan toprağımız Kıbrıs’ın gündemden uzak tutulması ve sonu felaket olacak adımların oldu bittiye getirilmeye çalışılması son derece manidardır.

7-11 Kasım Cenevre Zirvesi ile gerçekleşmesi planlanan bu olaylar, türlü zorluklarla, savaşarak, şehit kanı dökülerek alınan vatan topraklarımızın masa başında geri verilmesi, binlerce şehit vererek kurmuş olduğumuz KKTC Devleti’mizin kendi elimizle ortadan kaldırılması anlamına gelmektedir.

Böyle bir cüret, böyle bir taviz, böyle bir felaket hiç kimsenin haddine değildir ve bunu millet olarak kabul etmemiz asla mümkün değildir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 1974 Barış Harekâtı ile ortaya çıkan huzur ve güvenin bozulmaması için, bu harekat ile elde ettiğimiz kazanımların eksiksiz muhafazası için, KKTC’nin ilelebet devamı için azami gayreti göstermesi zaruridir. Geleceği meçhul olan Avrupa Birliği uğrunda şehit kanı ile alınan vatan toprağımız Kıbrıs’ta taviz verilmesi, ileride telafisi mümkün olmayan durumları ve altından kalkılamayacak çok ağır veballeri ortaya çıkaracaktır" ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3691 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum