"Erdoğan 'one minute' dese yeter"

"Erdoğan 'one minute' dese yeter"

Bilecik’te yaşayan Doğu Türkistanlı Muhammed, Çin’in Doğu Türkistan üzerindeki zulmüne vurgu yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan destek istedi.

Bilecik’te yaşayan Doğu Türkistanlı Muhammed, Çin’in Doğu Türkistan üzerindeki zulmüne vurgu yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan destek istedi. İsminin tam olarak yazılmasını istemeyen Muhammed, gazetemize yaptığı açıklamada, dikkat çekici ifadeler kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu zulme son verebileceğini dile getiren Muhammed, “Erdoğan, ‘One minute’ dese yeter. Çin, Erdoğan’dan korkar” ifadesini kullandı. 

İlahiyat eğitimi almak için önce Mısır’a, ardından Türkiye’ye gelen Muhammed, 3 yıldır ailesi ile görüşemediğini ifade etti. Aldığı son bilgilere göre, ailesinin kamplarda esir tutulduğunu öğrendiğini dile getiren Muhammed, “Sesimizin duyulmasını istiyoruz. Ensar ülke Türkiye’de olmaktan mutluyuz Allah razı olsun, çok memnunuz. Sesimiz daha çok duyulsun istiyoruz, Cumhurbaşkanımız ‘One minute’ dese yeter. Çin, Erdoğan’dan korkar” dedi. 

Türkiye’de oturma izni almakta zorlandıklarını dile getiren Muhammed, hastaneye gittiklerinde bazı zorluklar yaşadıklarını belirtti. Türk kimliği almak istediklerini dile getiren Muhammed, “Kimliğimizde Çin yazdığı için zorlanıyoruz. İmkân olursa kimliğimizi değiştirmek istiyoruz. 3,5 senedir Türkiye’de yaşıyoruz olursa iyi olur olmazsa çok şükür. Türkiye’den memnunuz” diye konuştu. 

Bu haber toplam 3595 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum