ERDOĞAN TÜFENKÇİ ADAYLIĞINI AÇIKLADI

ERDOĞAN TÜFENKÇİ ADAYLIĞINI AÇIKLADI

CHP’nin eski il başkanlarından Erdoğan Tüfenkçi, 9 Şubat’ta gerçekleşecek il kongresinde başkanlığa aday olduğunu açıkladı. 

Erdoğan Tüfenkçi, partisinin il başkanlığı binasında yaptığı açıklamada, tabanın değişim istediğini ve kendisinin aday olması yönünde konsensüs oluştuğunu bildirdi. 

Mevcut yönetime de göndermelerde bulunan Tüfenkçi, “Partiye yeniden canlılık vermek, parti içi demokrasiyi geliştirmek, örgütlerin üzerindeki hegemonyanın kaldırılması için yeni bir anlayışa ihtiyaç vardır diye düşündük, aday olduk” dedi. 

Kongrede, mevcut il başkanı Metin Yaşar ile Erdoğan Tüfenkçi'nin yarışması bekleniyor.

Erdoğan Tüfenkçi, adaylığıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, şunları kaydetti:

“Benim aday olmamın temelinde birilerinin vesayeti yok, kişisel ego yok. Tabanda bir konsensüs oluşmuş bunun sonucunda partimizin yapısında değişim istenmiştir. Bunu söyleyenler partinin duayenleri, partinin her kademesinde emek vermiş dostlarımızdır. Bu birlikteliğin sonucunda yeniden şahsıma görev verileceğini belirttiler bende kabul ettim. 

Örgüt yapımızın vesayetli bir yapının ötesinde demokratik olması gerekiyor. Örgütün canlı olması gerek. Eğer vesayet, baskı yahut tek adam yönlendirmesi etkin olur ise partide canlılık olmaz. Partide hep aynı kişiler olmaz. Yığınla genç var, yetenekli insanlar var onların önünü açmak gerekmez mi? Parti, canlı ve üretken olacak. Bu nedenlerden dolayı parti içinde böyle bir rahatsızlığın olduğunun tespiti vardır. Partiye yeniden canlılık vermek, parti içi demokrasiyi geliştirmek, örgütlerin bağımsızlığını artırmak ve üzerindeki etkili hegemonyanın ortadan kaldırılması doğrultusunda yeni bir anlayışa ihtiyaç vardır diye düşündük ve aday olduk. 

Partimizde bazı teamüller vardır. İlçe kongreleri biter sıra gelir il kongresine. İl kongresinde aday olacak adaylar çalışmalarını yaparlar ve ondan sonra buraya bizim evimiz olan partimize gelirler kararlarını açıklarlar. Ama ne yazık ki bu süreçte bu teamüllere karşılık bunu görmedik. Merkez İlçe Kongresi daha bitmeden bir arkadaşımız çıktı hiç hesapta olmayan bir tavır sergileyerek il başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Bu acelecilik niye? Bir hafta sonra burada şenlik içerisinde açıklamamızı yapabilirdik. Acaba bir şeylerden mi çekiniyoruz? Birilerinin önünü kesmek için yangından mal kaçırır gibi hemen adaylık açıklanması neden? 

Aday olmamızın nedenleri bunlar. Bundan sonraki süreçte genel merkezimizin politikaları doğrultusunda artık yereldeki başarımızı genele taşımak zorundayız. Bunun için çalışacağız” dedi. 

Erdoğan Tüfenkçi’nin basın açıklamasını bazı eski il ve ilçe başkanlarının da aralarında olduğu çok sayıda partili takip etti.  

Kaynak:Bilecik Haber - M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 3627 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum