'ERDOĞAN TÜRK RUH KÖKÜNE SAHİP ÇIKTI!

'ERDOĞAN TÜRK RUH KÖKÜNE SAHİP ÇIKTI!

Refik Aslan Öztürk’ün Bilecik’te Vali olarak görev yaptığı dönemde, Şeyh Edebali Türbesinde yapılan hizmetlerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı iken sağladığı öğrenildi.

Ülke Tv ekranlarında yayınlanan Gazeteci Turgay Güler'in hazırlayıp sunduğu 'Sıradışı Tarih' programına katılan Güneş Gazetesi Yazarı Tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik, dönemin Valisi Refik Aslan Öztürk’ün Şeyh Edebali Türbesinin bakımı için ödeme kalemi bulamadığını, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak yardımcı olmasını istediğini söyledi. Erdoğan’ın bu talep karşısında “Sn. Valim siz ne gerekiyorsa yapın” dediğini, Vali Refik Aslan Öztürk’ün de Şeyh Edebali Türbesine büyük hizmetlerinin bulunduğunu, kendisinin de bir amele gibi bu mekanda çalıştığının altını çizdi.

Okan Bayülgen'in Diriliş Ertuğrul dizisiyle ilgili sözlerinin tartışıldığı programda, Türk ruh köküne karşı bazı zihniyetlerin Bilecik’te metfun bulunan Şeyh Edebali’yi unutturmaya çalıştığını öne süren Prof. Dr. Mehmet Çelik konuşmasına şöyle devam etti:

"Belirli kesimler sürekli Türk ruhunu, Türk ruh köklerini yok etmeye çalıştılar. Okan Bayülgen ve o zihniyetin temsilcileri Türk ruh kökünü yaşatmaya çalışanlara engel olmak için mücadele ettiler. Bizim Türk ruh kökümüz, Şeyh Edebali Türbemiz Bilecik'te. Osmanlı'nın doğdu topraklar uzun yıllar köhne bırakılmak istendi, Şeyh Edebali Türbesi'nin varlığı unutturulmaya çalışıldı. 

Bilecik'te valilik yapan Refik Arslan Öztürk, Şeyh Edebali Türbesi'nin çok kötü durumda olduğu yıllarda orayı güzelleştirmek, bakım yapmak istedi. Ancak bir ilin valisi türbenin bakımı için ödeme kalemi bulamadı. Kaynak bulamayan o Vali, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aradı ve kendisinden yardım istedi. Erdoğan ise 'Şeyh Edebali Türbesi için ne gerekiyorsa yapılsın, ben kaynak bulacağım' dedi. Şeyh Edebali Türbesi'nin ilk bakım çalışmaları böylelikle başladı yani. Cumhurbaşkanımız sayesinde Türk ruh kökünün yok edilmesinin önüne geçildi. Allah'a şükür son dönemlerde ruh kökümüze, tarihimize olan ilgi arttı ve sahip çıkılıyor" ifadelerini kullandı. 

1989 yılında kurulan gazetemizde o yıllarda tarihi mekanların bakımsızlığını sık sık dile getirmiş ve kamuoyu oluşturmuştu. O yıllarda Valilik yapan Güner Orbay tarihi mekanlarımızla ilgilenmese de ardından göreve başlayan Vali Refik Aslan Öztürk haberlerimize kulak vererek kamuoyunun isteği doğrultusunda, kendisinin de gayretleri ile çalışmalara başlamıştı.

Ayrıca programa telefonla bağlanan sanatçı ve yönetmen Ahmet Yenilmez'de Aralık ayında vizyona girmesi planlanan 'Sevdam Gözlerinde Kaldı' filminin çekimlerini ilimizde gerçekleştirdiğini belirterek, Bilecik'in milli ve manevi atmosferi yüksek bir şehir olduğunu kaydetti.  

Bilecik'in İstiklal Savaşı yıllarında Yunan askerleri tarafından yakıldığını, yanan 5 caminin minarelerinin halen yıkık halde olduğunu, Bilecik tarihinin birçok sinema ve dizilere sahne olabileceğini ve Osmanlı'nın bu topraklardan Cihan'a yayıldığını kaydetti. 

 

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 2966 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum