ERTUĞRUL ALAYI VE BİR TEKLİF

ERTUĞRUL ALAYI VE BİR TEKLİF

“Diriliş Ertuğrul”dizisi ve “Payitaht Abdülhamid”dizilerinin ilimizin tanıtılmasında çok faydası var. Dizide Ertuğrulgazi Söğüt’ü mekan tutma arzusu, her bölümde ilçemizin adının geçmesiyle ilimiz ziyaretçi akımına uğruyor.

Yine “Payitaht Abdülhamid” dizisinde, Sultanın fedailerinden “Söğütlü Osman” Söğüt’ün Küre Köyünden olduğunu hatırlatalım. Sultan uğradığı onca hainleri bertaraf etmek için “hemşehrilerim” dediği ilimizden topladığı gençler ile “Ertuğrul Alayı” kuruyor. Bilecik’in bir çok köyünden bu alay da askerlik yapanlar var. Geçenlerde, Karaağaç Köyünden rahmetli öğretmenlerden Yusuf Gülşen hocanın kardeşi dedesinin sultan Abdülhamid’in hafiyesi olduğunu, babasından dedesi ile ilgili dinlediği hatılarını yazmak istediğini söyledi. İnşallah gazetemizde bu hatıraları zevkle okumak nasip olur.

Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın gayretleriyle Şeyh Edebali Türbesi sahasında “Osmanlı Padişahları Şeridi” Osman Bey’den başlayarak padişahlık sırasıyla güzel bir eser gerçekleştirildi.  Halkımız ve dışarıdan gelen misafirlerimiz tarafından takdirle ve ilgiyle takip ediliyor.

Benim teklifim, Sultan Abdülhamid isminin yer aldığı yerde, Sultan’ın kurduğu Ertuğrul Alayında askerlik yapan neferlerin resimleri bulunmalı. İsimleri ve köyleri yazılarak ziyaretçilere gösterilmeli.

Torunlardan, askerlik şubelerinden, nüfus müdürlüklerinden resimler temin edebilirler. Başkan Yağcı’nın köyünden bile Ertuğrul alayında askerlik yapan vardır. Tarihe önem veren başkanın yanında basın danışmanı Serkan Bey, Kültür Müdürü İsmail Bey, Umut Özdemir gibi çalışkan gençlerin bu işin üstesinden geleceğine inanıyorum. Umarım ümidimiz boşa çıkmaz.

 

Kaynak:Şadi ERDAL

Bu haber toplam 2308 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.