ERTUĞRULGAZİ CAMİİ YIKILACAK

ERTUĞRULGAZİ CAMİİ YIKILACAK

Bilecik Müftülüğü’nden yapılan açıklamada, Ertuğrul Gazi Camii’nin yıkılarak yerine yeni bir caminin yapılacağı bildirildi.

1970’li yıllardan bu yana Hamam Sokak üzerinde ibadete açık olan caminin depreme dayanıksız çıkmasının ardından yıkım çalışmaları başladı. Sürece ilişkin bilgiler veren Bilecik Müftülüğü, yeni yapılacak camii için hayırseverlerden destek istedi.

Bilecik Müftülüğü’nden edinilen bilgilere göre, Türkiye Diyanet Vakfı’na ait söz konusu camii TDV Mütevelli Heyeti kararı doğrultusunda ve yasal süresi içerisinde yıkılarak Bilecik İl Müftülüğü organizesinde, TDV Bilecik Şubesi tarafından ek projeye uygun olarak yeniden inşaa edilecek.

Şehrin merkez camii konumunda olacak camii bünyesinde Kur’an Kursu, eğitim merkezi, erkek kadın, engelli şadırvanları, iş yerleri ve çay ocağı bulunacak. 750 cami içi ve 650 cami dışı olmak üzere toplam 1400 cemaat kapasitesine sahip olacak.

İnşaasının belirli bir kısmı hayırsever bir vatandaş tarafından karşılanacak olan camii için hayırsever vatandaşların desteği isteniyor.  

ertugrulgazi-camii-yikilacak2.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 6137 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum