Ertuğrulgazi Mahallesi okul istiyor

Ertuğrulgazi Mahallesi okul istiyor

Ertuğrulgazi Mahallesi’ne ilköğretim okulu yapılması için imza kampanyası başlatıldı.

Ertuğrulgazi Mahallesi’ne ilköğretim okulu yapılması için imza kampanyası başlatıldı.

Bilecik’in en büyük ikinci mahallesi olan Ertuğrulgazi Mahallesi’ne ilköğretim okulu yapılması için online kampanyaların düzenlendiği ‘change.org’ isimli internet sitesi üzerinden kampanya başlatıldı. Vatandaşlar, mahallenin okul ihtiyacına dikkat çekerek yetkililerden çözüm istedi. Kampanya kapsamında olabildiğince fazla imza toplanması amaçlanıyor.

Kampanyaya gerekçe ve hedeflerine ilişkin yapılan açıklamada, Ertuğrulgazi Mahallesi’nde bulunan ilköğretim okulunun yetersizliğine dikkat çekildi. Okulun sınıf mevcudu ortalamalarının Bilecik ortalamasının üzerinde olduğu ve ilin en kalabalık sınıflarının bu okulda olduğu vurgulandı.

İmza kampanyasına destek isteyen vatandaşlar, mahalleye acile bir ilkokul yapılması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Bilecik ilinde birinci kalite bir eğim için modern bir ilkokul yapılması çok acil bir ihtiyaçtır. Sınıfları, kütüphanesi, konferans salonu ve bahçesi ile ilimizde vizyon bir proje olmasını bekliyoruz. Bu durum sadece çocuklarımızın geleceği için değil Bilecik ve ülkemiz geleceğine de büyük bir katkı yapacaktır.

Sorunumuzun çözülmesi için valiliğimizin, milli eğitim müdürlüğümüzün ve milli eğitim bakanlığının harekete geçmesini bekliyoruz. Bu sorunun çözülmesine katkı yapacak Bilecik ilinde faaliyet gösteren değerli firmalardan katkı beklemekteyiz. Vakit kaybetmeden acil olarak yeni ilköğretim binası yapılmasını talep ediyoruz.”

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2454 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum