ESKİŞEHİR-BOZÜYÜK YOLU 6 SAAT KAPALI KALDI

ESKİŞEHİR-BOZÜYÜK YOLU 6 SAAT KAPALI KALDI

İlimizde etkili olan yoğun kar yağışının en çok hissedildiği yerlerin başında Bozüyük ilçesi geldi. Uzun süre aralıksız şekilde devam ede kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. 

Eskişehir-Bozüyük karayolu yaklaşık 6 saat kapalı kaldı. Bozüyük-İnegöl yolu da zaman zaman trafiğe kapanırken, yolda kalan sürücülere Bozüyük Belediyesi tarafından suve gıda paketleri dağıtıldı.   

eskisehir-bozuyuk-yolu-6-saat-kapali-kaldi2.jpg

Bozüyük’te, geçtiğimiz gün etkili olan ve kesintisiz olarak devam eden kar yağışı Bozüyüklülere zor anlar yaşattı. Olumsuz hava koşulları nedeni ile Bozüyük Belediyesi ekipleri gece ve gündüz olmak üzere kar küreme ve tuzlama çalışmalarına aralıksız olarak devam ederken telekomünikasyon ve elektrik hatlarında meydana gelen arızalar zor anlar yaşanmasına neden oldu.

Kar yağışı çok sayıda köy yolunun da kapanmasına neden olurken, Eskişehir-Bozüyük karayolu yaklaşık 6 saat kapalı kaldı.  Yine Bozüyük-İnegöl yolu da zaman zaman trafiğe kapandı. Soğuk havada araçlarında uzun saatler beklemek zorunda kalan sürücülere Bozüyük Belediyesi ekipleri, su ve gıda paketleri dağıtımı gerçekleştirdi. 

eskisehir-bozuyuk-yolu-6-saat-kapali-kaldi3.jpg

Kriz masasına yaklaşık 400 şikayet telefonu gelirken bunlardan 50’si kar küreme ve tuzlama çalışmaları için ekipler yönlendirilerek giderildi. 50 şikayet telefonuna okulların tatil olup olmadığına dair bilgilendirme yapılırken, asılsız telefon ihbarlarının da yapıldığı gecede yaklaşık 300 telefon ise elektrik kesintisi nedeni ile gelen şikayetlerden oluştu. Kar küreme ve tuzlama ekipleri ise özellikle ilçe genelinde ana arterlerde hastane yolları, ana hatlar ve kentte yoğun olarak kullanılan dolmuş hatlarında çalışmalarını sürdürerek trafiğin aksamamasını sağladı. Ayrıca ekipler ilçe genelinde kaldırımlarda buzlanmanın engellenmesi için gece boyunca solisyon çalışmalarını sürdürdü. Gelen ihbar üzerine Söğüt yolunda kalan iki araç Bozüyük Belediyesi ekiplerince yol açılarak kurtarıldı.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5773 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.