EV ALMAK İSTEYENLER İÇİN DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK!

EV ALMAK İSTEYENLER İÇİN DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK!

Kamu bankalarının konut kredisinde faiz indirimine gitmesinin ardından ev almak isteyenlerin yaşadığı sevinç kursaklarında kaldı. Kredi faiz oranlarının düşmesine karşın artan konut fiyatları hiçbir şeyi değiştirmedi. 

Hatırlanacağı üzere, kamu bankalarının konut kredisi faiz oranları birinci elde yüzde 0,64, ikinci elde ise yüzde 0,74'e kadar düştü. Faizlerin düşmesiyle artan talep fırsatçıları harekete geçirdi. Konut fiyatları kısa sürede yüzde 30'a kadar zamlandı. Hal böyle olunca ev almak isteyenler için değişen bir şey olmadı.

Konuyla ilgili şikâyetlerini dile getiren bazı vatandaşlar fırsatçılara geçit verilmemesini istedi. Konut fiyatlarının sabahtan akşama bile değişiklik gösterdiğini anlatan bir vatandaş, “Daire almak için görüştüğüm mal sahibi sabah 285 bin TL isterken akşam iş çıkışı eve bakmaya gittiğimizde 300 bin TL istedi. Bu kadar da olmaz” dedi. 

ev1.jpg

Geçen yıl 150-160 bin TL bandındaki dairelerin 300 bin TL bandını aştığını ifade eden tepkili vatandaş, “Kısa süre öncesine kadar işlerinin kötü gittiğini söyleyen müteahhitler bir anda fırsatçık oluverdiler. Sıfır daire fiyatlarının yükselmesi ikinci ele de yansıdı tabii. Geçen yıl 150-200 bin TL arasındaki daireler bir abnda 250-300 bin TL arasına çıktı. Yani devletimizin sağladığı kredi avantajının hiçbir esprisi kalmadı. Devlet yetkililerimizin bir an evvel bu durumla ilgilenmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4057 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum