EZANLARI SUSTURAN DARBELERDEN DARBELERİ SUSTURAN SELÂLARA

EZANLARI SUSTURAN DARBELERDEN DARBELERİ SUSTURAN SELÂLARA

Bilecik İl Müftülüğü 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi'ni savuşturmamızın sene-i devriyesi münasebetiyle "Ezanları Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Salâlara" şiarıyla çeşitli anma programları hazırladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan genelge çerçevesinde İl Müftülüğü tarafından 'Şehitlerimiz için 100 bin hatim okuyoruz' kampanyası başlatıldı. 

14 Temmuz 2017 Cuma günü Cuma namazı öncesi tüm camilerimizde, bu toprakları vatan kıldığımız günden beri değerlerimiz uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizin ruhlarına ithafen düzenlenen "Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı" sonrasında ilimizde okunan 5000 hatm-i şerifin duası yapılacak.

Yine Cuma Namazı'nda Diyanet İşleri Başkanlığınca özel olarak hazırlanan "Hutbe" tüm camilerde ve mescitlerde okutulacak.

15 Temmuz sürecinin özellikle gelecek nesiller nezdinde bir ruha dönüştürülmesi amacıyla 14 Temmuz Cuma günü tüm yaz Kur'an Kurslarında öğrenci ve velilerin katılımıyla; Salâ Dinletisi, Kur’an-ı Kerim (Yasin) Tilaveti, DİB 15 Temmuz Belgeseli, Tesbihât, Kaside/Ezgi/İlahi, Şiir Dinletisi, Tesbihât (Tekbir, tehlil, salât-ü selâm) ve duaların okunacağı "Şehitlerimizi Anma Özel Programı" gerçekleştirilecek.

15 Temmuz 2017 gecesi cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık tutulacak. 15 Temmuz 2017 Cumartesi gününü 16 Temmuz 2017 Pazar gününe bağlayan gece saat 00.13'te başta il merkezi olmak üzere ilçe, belde ve köylerde camilerde eşzamanlı olarak salâlar okunacak.

 Mahya asma imkânı bulunan camiler: "Şehitlerimize Rahmet Olsun, Birliğimiz Daim Olsun!", "Şehitlerimize Rahmet Olsun, Kardeşliğimiz Daim Olsun!", "Birliğimiz ve Kardeşliğimiz Daim Olsun!" ünlemlerini mahyalarda kullanabilecekler.

14-21 Temmuz 2017 tarihleri arasında, şehit yakınları ve gaziler ziyaret edilecek. 14-28 Temmuz 2017 tarihleri arasında "15 Temmuz, Din ve Değerlerimiz" başlığıyla paneller düzenlenecek.

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 3190 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.