Facebook kullananlar dikkat

Facebook kullananlar dikkat

Facebook CEO'SU Zuckerbeg şirketin nefret söylemi içeren reklamları kaynağı ne olursa olsun yasaklayacağını bildirdi.-bilecik haber-

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, cuma günü yaptığı açıklamada, şirketin reklamlarında nefret söylemine yönelik politikalarında değişikliğe gidileceğini bildirdi.

Zuckerberg, yeni politika kapsamında, belirli bir ırk, etnik köken, miliyet, sosyal statü, cinsiyet, cinsel yönelim veya göçmen kökenine yönelik tehdit içeren ya da fiziksel güvenliği ile sağlığını riske atan bir durum olması halinde Facebook'un reklamı yasaklayacağını söyledi.

Zuckerberg açıklamasında, "Facebook'un insanların önemli konuları konuşmak için kendi seslerini kullanabileceği bir yer olduğundan emin olmak istiyorum, fakat aynı zamanda nefret ve şiddet içeren her şeyin karşısında da duruyorum. Nereden gelirse gelsin bu içeriklerin kaldırılacağının taahhüdünü veriyoruz" dedi.

Ek olarak, Zuckerberg, göçmenlerin, mültecilerin ve sığınmacılarn bir takım gruplardan daha alt seviyede olduklarına işaret eden reklamlardan korumak için de daha fazla şey yapılacağını söyledi.

Kaynak:CNBC

Bu haber toplam 3827 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum