FESTİVAL BAŞLADI

FESTİVAL BAŞLADI

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 11. Uluslararası Çocuk Festivali, muhteşem görüntülerle başladı. 

Bilecik Belediye Sarayı önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü ile başlayan festival, Cumhuriyet Meydanı'ndaki çeşitli etkinlik ve eğlencelerle devam etti. Festivalin açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu. 

Bu yıl uluslararası olarak gerçekleştirilen festivale Bulgaristan, Afganistan ve Gine’den öğrenciler katıldı. 

Festivalin açılış töreninde, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün ve Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın yanı sıra daire müdürleri ile STK temsilcileri de yer aldı.

festival-basladi2.jpg

Öte yandan, festival kapsamında çocuklar Cumhuriyet Meydanında 5 gün boyunca; şişme basket alanları, şişme boks ringi, elastik çocuk rodeo, elastik rodeo, bunge run alanları, engelli park alanları, engelli duvar, fut basketbol alanı, kaydıraklı süpermen evi, korsan adası, sarı şato zıpzıp alanı, minik zıpzıp alanı ve zıp zıplı tırmanma duvarı alanlarında  gönüllerince eğlenecek.

Bilecik 11. Uluslararası Çocuk Festivali’nin açılışında konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, festivalin başta çocuklar olmak üzere ilimize hayırlı olmasını diledi. Bilecik Belediyesi’nin gelecek nesillerin en iyi şekilde yetişmesi adına çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Başkan Yağcı, “Sizlere daha güzel bir Bilecik, daha güzel bir Türkiye bırakmak için vargücümüzle çalışıyoruz. Sizlerde bizden aldığınız bayrağı en üst noktaya götüreceksiniz ve lider ülke Türkiye’yi hep birlikte oluşturacağız” dedi. 

18 YENİ PARK AÇILACAK

Başkan Yağcı, her yıl 23 Nisan’da gerçekleştirdikleri çocuk parkı açılışlarının bu yılda devam edeceğini dile getirerek, “Bu sene 23 Nisan’da 25 tane kardeşinizin sünnet cemiyeti ile birlikte 18 parkı açacağız. Sizlerle her şey çok güzel, sizlere yapılan her şey çok özel. Gelecek asır Türk’ün şahlanış asrı olacak. 2023, 2023 ve 2071’in yöneticileri inşallah sizler olacaksınız. İnşallah geleceğiniz aydınlık olsun, festivaliniz hayırlı olsun” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı. 

Başkan Yağcı’nın konuşmasının ardından çeşitli gösteriler sergilenerek, misafir öğrenciler karşılandı. 

Festivalin açılış kurdelasının kesilmesinin ardından oyun alanları çocuklara açıldı. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2811 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.