FETHİN MÜBAREK OLSUN BİLECİK

FETHİN MÜBAREK OLSUN BİLECİK

Bilecik'in fethinin 717. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı. Şeyh Edebali Türbesi'nde yapılması planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törende Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Projesi'nin açılışı da gerçekleştirildi.

Yoğun katılımla gerçekleşen törende Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez'de yer aldı.

Ünlü hafız Yavuz Mutlu'nun Kur'an-ı Kerim'in tilavetiyle başlayan program yine Hafız Mutlu tarafından fetih ezanı okunması ile devam etti. Mutlu'nun Kur'an ziyafeti izleyenleri adeta mest etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Başbakan Binali Yıldırım'ın telgrafları okunduğu esnada salonda yükselen heyecan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telgrafının okunmasıyla tavan yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı salonda alkış tufanı kopardı.

galeri-008.jpg

'BİLECİK'İN FETHİ OSMANLI DEMEKTİR'

Belediye Başkanı Selim Yağcı, yaptığı açılış konuşmasında, Bilecik'in fethinin mübarek olmasını diledi. Bilecik'in fethinin ayrı bir önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Yağcı,"Bilecik'in fethi kutlu yürüyüşün başlangıcıdır. Bilecik'in fethi Osmanlı demektir" ifadelerini kullandı.

'OSMANLI PADİŞAHLARI DEDELERİ EDEBALİ'NİN HUZURUNDA'

İlimizde geçmişini yad eden ve gelecek ile bağlantı kuran bir anlayışı sergilemeye çalıştıklarını ifade eden Yağcı, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi projesinin bunun örneklerinden olduğunu kaydetti. Yağcı, projenin başta ilimiz olmak üzere ülkemize hayırlara getirmesini dileyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gerçekleştirilen projede Osmanlı padişahlarını dedeleri Edebali'nin huzuruna getirdiklerini anlatan Yağcı şöyle devam etti:

"Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi projesi, güzel ve özel bir proje. Tarih, kültür ve eğitim projesi. Daha çok sürprizlerimiz olacak. Geçmişiyle övünen geleceğe emin adımlarla yürüyen marka şehir Bilecik için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Yağcı konuşmasının ardından projenin gerçekleşmesinde emeği geçen sanatçı Cahide Eren ile projenin mimarisini şekillendiren Rahmi Dilekcan'a plaket takdim etti.

Vali Ahmet Hamdi Nayir ise fetih ruhunu iyi anlamak gerektiğine vurgu yaparak, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Vali Nayir, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi projesinin ilimiz açısında güzel bir çalışma olduğuna değinerek Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya teşekkür etti. Nayir sözlerine şu cümlelerle son verdi:

"Tarih şeridi projesini çok önemsiyoruz. Başta gençlerimiz olmak üzere fetih ruhunu canlı tutacağına inanıyoruz. Fetih ruhunu iyi anlamalı, idrak etmeli ve o ruhu koruyup kollamalıyız" dedi.

 

'ESAS OLAN İNSANLARIN GÖNLÜNÜ FETHEDEREK, DUASINI ALABİLMEK'

Son olarak konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez'de Bakan Berat Albayrak'ın selamını Bileciklilere iletti. Müsteşar Dönmez, Başkan Yağcı'ya övgüler dizerek devam ettiği konuşmasında şunları aktardı:

"Fethi sadece toprak almak olarak yorumlarsak bugün dünyada böyle bir devir kalmadı. Ama insan kalbini, gönlünü kazanmaktan bahsedecek olursak fetih her zaman vardır. Esas olan insanların kalbini fethederek, onların duasını alabilmek.

Söz söylenir, önemli olan icraat yapmaktır. Başkanımız çok güzel işler yapıyor ve sürekli yol katediyor. Bende bir hemşehrisi olarak kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Dönmez'in konuşmasının ardından Başkan Yağcı tarafından kendisine hediye takdim edildi.

Bilecik'in fethinin 717. yıldönümü kutlamaları ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Projesi'nin açılış töreni, Bilecik Belediyesi Mehter Takımı gösterisi ile devam etti. Ardından Şeyh Edebali Kültür ve Araştırma Derneği tarafından Kılıç Kuşatma töreni sahnelendi.

Müftü Necati Akkuş'un fetih duasından sonra ise Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi projesinin açılış kurdelası kesildi.

Tören, şifalı pilav ikramıyla sona erdi. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2509 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.