FİDANLAR DİKİLDİ, PİKNİK ALANI YOLDA

FİDANLAR DİKİLDİ, PİKNİK ALANI YOLDA

 

Bayırköy Belediyesi ve Bursa Çevre Koruma Dergisi işbirliği ile 11 Nisan Perşembe günü fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Beldede Karatepe mevkii olarak adlandırılan bölgede 7 bin metre karelik alan çeşitli fidanlar dikildi. Fidan dikimi etkinliğine Bayırköy İlköğretim Okulu Çevre ve Temizlik Kolu öğrencileri, Çevre Koruma Dergisi yetkilileri ve belediye personeli katıldı.

Fidan dikim etkinliği ile ilgili konuşan Bayırköy Belediye Başkanı Musatafa Yaman, beldenin küçük olmasına rağmen yeşil bir belde olduğunu ve jıraç bölgelerinde yeşillendirilmesi için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. "Ormansız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir" sözüyle ormanın insan yaşamı için önemli olduğunu vurgulayan Yaman:" Çevre Koruma Dergisi yetkililerince yapılan görüşmeler sonrasında, belediyemize ait Karatepe mevkiindeki 7000 m2'lik alana çabuk yetişip büyüyen, katalpa, akçaağaç, dişbudak yapraklı, şeker ağacı, çınar, erguvan ve badem gibi çeşitli fidanların dikildi" dedi.

Fidan dikimi gerçekleştirilen yerle ilgili mevkiinin ileride piknik alanı olarak kullanılması ve vatandaşların burada vakitlerini geçirebilecekleri kamelyalar ve oturma alanları yapılacağını, barbekü konup vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.