FORMASYON ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR EDİLDİ

FORMASYON ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR EDİLDİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencilerinin formasyon staj programı bazı mağduriyetlere sebep oldu. Formasyonlarını Sakarya Üniversitesi’nden alan öğrencilere staj yeri olarak Bozüyük verildi. Öğrenciler hem maddi hem de manevi olarak zor duruma düştü.

Edinilen bilgilere göre, Sakarya Üniversitesi’nde formasyon eğitimi alan öğrencilerin üç hafta önce ilan edilmesi gereken programları gecikmeli olarak açıklandı. Açıklanan programa göre öğrenciler Bilecik merkezde bulunan liselere giderek danışman öğretmenleri ile tanıştı. Hatta bazı öğrenciler derslere bile girdi. Ancak daha sonra öğrenciler formasyon stajlarını yaptıkları okulların ve danışmanlarının değiştirildiğini öğrendiler. Yapılan bu yeni düzenleme ile programları üçüncü kez değişen öğrencilerden bazıları ise Bozüyük’e verilince şaşkına döndüler.

Bilecik Merkez’de yeterli sayıda okul ve öğretmen olduğu halde Bozüyük’e gitmek zorunda kalan öğrenciler mağdur olduklarını dile getirdiler. Bozüyük stajının maddi manevi kayıplara sebep olacağını ifade eden öğrenciler, “Bizlere ekstra yol ve yemek parası çıkıyor. Ayrıca Bozüyük’ten stajtan geldikten sonra okula yetişmeye çalışıyoruz. Bilecik Merkez’de stajımızı yapma şansımız varken Bozüyük’e gitmek bizleri mağdur ediyor. Mağduriyetimizin giderilmesini ve sayın valimizin bizlere destek olmasını istiyoruz” dediler.

--bilecik haber--

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 18127 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum