FOTOĞRAF SEVERLER TARİHİ KÖYDE BULUŞTU

FOTOĞRAF SEVERLER TARİHİ KÖYDE BULUŞTU

Osmaneli Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleşen fotoğraf şenliği kapsamında ilçeye gelen fotoğraf severler tarihi Günüören Köyü’ne ayak basarken, temsili gelin çıkartma töreni yapıldı.

Osmaneli Belediyesi’nin 12-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlediği fotoğraf şenliğine il ve il dışından birçok fotoğraf tutkunu katılırken, Osmanlı Devleti zamanından kalma konakları ile meşhur tarihi Günüören Köyü’nü ziyaret eden fotoğraf severler birçok etkinliğe imza attılar.

fotograf-severler-tarihi-koyde-bulustu2.jpg

Osmanlı’nın sivil mimari örneği olan ve günümüze kadar dokusunu koruyan Günüören Köyü’ndeki tarihi konakların resmini çeken fotoğraf severler, bunun yanı sıra köyde davul ve zurna eşliğinde temsili gelin çıkartma töreni gerçekleştirdiler.

“Turist arkadaşlarımıza tarihi konaklar hakkında bilgi verildi”

Oldukça renkli görüntülere sahne olan Günüören Köyü’ndeki etkinliğe ilişkin konuşan köy Muhtarı Necdet Bulgurcu,

“Osmaneli Belediyemizin öncülüğünde düzenlenen fotoğraf şenliğinde köyümüze gelen fotoğrafçı arkadaşlarımız hem bol bol fotoğraf çekti hem de Osmanlı’dan kalan 600 yıllık tarihi konakları gezme fırsatı yakaladı. 

fotograf-severler-tarihi-koyde-bulustu3.jpg

Aynı zamanda köylülerimizle de sohbet eden fotoğrafçı arkadaşlarımıza gerek köyümüzle ilgili gerekse ipekböcekçiliğinin merkezi haline gelmesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Osmaneli Belediyesinin katkılarıyla geliştirilmeye ve korunmaya çalışan buram buram tarih kokan köyümüz bu noktada turist akımına uğradı diyebiliriz.” İfadelerine yer verdi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2996 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.