GAZETEMİZ MATBAA FUARINA KATILDI

GAZETEMİZ MATBAA FUARINA KATILDI

Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal, Yazı İşleri Müdürümüz Mücahid Erdal ve Osmaneli Haber Gazetesi Sahibi Mehmet Erdal, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen PRINTTEK 2017, 13. Uluslararası Baskı Teknolojileri ve Kağıt Fuarı'na katıldı.

Türkiye ve Avrasya Bölgesine yönelik baskı teknolojileri, malzemeleri ve kağıt endüstrilerinin en önemli ve en kapsamlı buluşması olan PRINTTEK 2017, 13. Uluslararası Baskı Teknolojileri ve Kağıt Fuarı; 4-8 Ekim 2017 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Bu dev organizasyona, Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal, Yazı İşleri Müdürümüz Mücahid Erdal ve Osmaneli Haber Gazetesi Sahibi Mehmet Erdal’da katıldı. Matbaa sektöründeki son gelişmeleri yakından tanıma fırsatı bulan Erdallar Basın Kuruluşları Yöneticileri, ilimizde hiç olmayan baskı öncesi, baskı ve baskı sonrası birçok makine ve ekipmanla ilgili bilgi topladı. 

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal, matbaa tesisimizin Bilecik sınırlarını aşarak bölgede adından söz ettirir hale geldiği bu dönemlerde yeniliğe açık vizyonu, teknolojik yatırıma önem veren misyonuyla çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. 

gazetemiz-matbaa-fuarinda3.jpg

Matbaa sektörünün öncülerinin bir araya geldiği fuarla ilgili Yazı İşleri Müdürümüz Mücahid Erdal, “Erdallar Basın Kuruluşları olarak basın sektöründe olduğu gibi matbaa sektöründe de öncü olmaya devam edeceğiz. Etrafımızdaki büyük şehirlerde bulunmayan teknolojiyi ilimize getirmeye ve Bilecik’in hizmetinde kullanmaya devam edeceğiz” dedi. 

Fuarda gerçekleştirilen görüşmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mücahid Erdal, Sekamsan Kağıt ve Karton Sanayi ve sektörün öncü firmalarının standlarına misafir olduklarını belirtti. Bursa’da faaliyet gösteren ve bölgemizdeki en iyi matbaalar arasında yer alan Furkan Ofset Sahibi Murat Eryağan ile yıllara dayanan bir dostluklarının olduğunu dile getiren Erdal, sektörel bazda birçok firma ile temaslarda bulunduklarını anlattı. 

gazetemiz-matbaa-fuarinda2.jpg

GÜZEL TESADÜF 

Diğer yandan, fuarda karşılaştıkları güzel bir tesadüften bahseden Mücahid Erdal şu ifadeleri kullandı:

“Sakarya Gazetesi’ni ilk kurduğumuz yıllardı, zannederim 90’lı yılların başları olması lazım. O dönemlerde bir tane gestetner baskı makinası almıştık. Aldığımız kişiler makinayı kurup Bilecik’ten ayrıldılar ve biz makinayı kullanmayı bilmiyorduk. Kendi imkanlarımızla öğrenmeye çalışırken bir gün dükkandan içeri bir asker girdi. İsminin Süleyman ve matbaacı olduğunu söyledi. Gestetner makinasının sesini duyduğunu bizimle görüşmek istediğini söyledi. Kendisi Gestetner ustasıymış, bize yardımcı oldu ve makinayı kullanmayı öğretti diyebilirim. Aradan yıllar geçti ve o asker Süleyman ile bu fuarda karşılaştık. Eskileri yadettik, çok güzel bir tesadüf oldu” dedi. 

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 3277 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum