GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Vali Bilal Şentürk, Gaziler Günü dolayısıyla Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak ile gazileri makamında kabul ederek, bir süre sohbet etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden törenlerde, Vali Bilal Şentürk, Belediye Başkanı Semih Şahin ile Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

gaziler-gunu-kutlandi3.jpg

Törende konuşan Personel Teğmen Yusuf Yetişir, dün olduğu gibi bugün de aynı inançla, vatanın birliğine ve bölünmezliğine, ulusal değerlere karşı her zaman canlarını vermeye hazır olduklarını ''Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Milli bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli görevimizdir.'' diye konuştu.

Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Durak ise, son yıllarda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin maruz kaldığı terör olaylarını bertaraf etmek için canını veren asker, polis ve sivil vatandaşlara şehit, yaralananlara da malul gazi unvanı TBMM tarafından verildiğini söyledi.

Kutlamalar, öğrencilerin şiir okumasıyla sona erdi. 

gaziler-gunu-kutlandi2.jpg

''Evlatlarımızı vatanın kıymetini bilen bireyler olarak yetiştirmeliyiz''

Vali Şentürk, Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Tesislerinde gazi ve şehit ailelerine verilen yemekte, vatanın bedel ödeyerek, şehitler vererek kazanılmasının çok çok anlamlı olduğunu vurguladı.

''Annelerin, evlatlarını vatan borcunu ifa etmeye gönderirken ''ya gazi olursun ya şehit'' diye gönül rahatlığıyla uğurladığını'' hatırlatan Vali Şentürk, şöyle konuştu:

''Bu anlayışa sahip millet olduktan sonra ilelebet bu topraklar bizim vatanımız olarak kalacaktır, bundan en ufak bir şüphemiz yoktur. Bu vatanı daha yaşanır kılabilmek için hep beraber devlet olarak çalışıyoruz. Bu anlayışı yeni kuşaklara da aynı şekilde aktarmalıyız. Evlatlarımızı da şehitlerimizin, gazilerimizin kıymetini bilen, bu vatanın kıymetini bilen bireyler olarak yetiştirmeliyiz. Bu noktada da gazilerimizi, yürüttüğümüz eğitim faaliyetlerinin bir parçası olarak o noktada katkı koyan pozisyonlarda olmalarını arzu ederiz. Okullarımızda gaziliğin, şehadetliğin ve şehitliğin ne olduğunu konusunda çocuklarımızı bilgilendirmelerini arzu ederiz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatanın düşman işgaline uğramaması noktasında, kötü niyetlerin bertaraf edilmesi noktasında canlarını başlarını ortaya koyan ve bu uğurda görev yapan güvenlik birimlerimiz olarak, sivil vatandaş olarak, hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, hayatta olan gazilerimize sağlıklı yıllar diliyorum.

gaziler-gunu-kutlandi4.jpg

Yapılan duanın ardından Vali Şentürk ve eşi Münevver Şentürk ailelerle sohbet etti.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 1923 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.