Gaziler Günü kutlandı

Gaziler Günü kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Tören, Vali Bilal Şentürk, Belediye Başkanı Semih Şahin ve Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu. 

gaziler-gunu-kutlandi2.jpg

Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, genç nesillere seslendi. Türk Milleti’nin gençlerine her zaman güvendiğini ve güvenmeye devam edeceğini ifade eden Hayati Durak, şöyle devam etti:

gaziler-gunu-kutlandi4.jpg

“Ey Türk gençliği; mutluluğun için mutluluğunu toprağa gömenler var. Eğitimin için dağlarda, ovalarda gece gündüz yürüyenler var. Sen bağımsız ve özgür yaşa diye yaşamını senin yoluna serenler var. Sen onurlu yetiş diye vatan sana canım feda diyerek sonsuzluğa yürüyenler var. Sen fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesil ol diye dağlarda çarpışan, denizlerde boğuşan, göklerde dolaşan birileri var. Bu millet senden öncekilerin yaptıklarını senin yapacağından hiçbir zaman kuşku duymayacaktır” ifadelerini kullandı. 

Törenin ardından Vali Bilal Şentürk ve Belediye Başkanı Semih Şahin gazilerle bir süre sohbet etti.

gaziler-gunu-kutlandi3.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2166 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.