GAZİLERİMİZ ŞÜKRANLA ANILDI!

GAZİLERİMİZ ŞÜKRANLA ANILDI!

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen kutlama programında vatanımızın ve milletimizin istiklali için canlarını fedan eden kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz bir kez daha şükranla anıldı. 

Osmanlı Çınarı’nın filizlendiği Ata yadigarı topraklardan ülkemize göz diken hainlere sert mesajlar gönderildi. Yüce Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğini bozmaya hiçbir gücün yetmeyeceği vurgulandı.  

1-572.jpg

‘VATAN HEP VATAN DEDİK!’

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törende konuşan Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Hayati Durak, gazilik unvanını alırken çok büyük acılar çektiklerini belirtirken, “Yüce ulusumuz gözlerimizin önüne geldi, acılarımızı unuttuk. Vatan hep vatan dedik. Akan ve akacak kanlarımız vatanımıza helal olsun” ifadesini kullandı. 

‘ÇOK ACILAR ÇEKTİK’

Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Hayati Durak, konuşmasının devamında muharebe sahasında yaşadıklarından kesitler anlattı. Durak, çok zor günler geçirdiklerinden bahsederken şu ifadeleri kullandı:

“Süngünün ucunda, mermilerin vızıltısında mayın tarlalarının içinde bombaların dehşetinde kaldık. Çok zorlu günler, aylar geçirdik. Çok acılar çektik. Kollarımız arasında şehit olan arkadaşlarımızı, erlerimizi, komutanlarımızı kucakladık. Açık giden gözlerini ellerimizle kapattık. Kefen olduk. Sonunda gazamız mübarek oldu. Uğrunda savaştığımız devlet bizleri unvanların en şereflisi olan Gazilik unvanı ile onurlandırdı” dedi. 

2-580.jpg

‘BOYNUMUZUN BORCUDUR’

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı’nda görevli Binbaşı Şahan Midinel ise şehitlerimizin ve gazilerimizin hatıralarını yüceltmenin onlara minnet etmenin en büyük görevleri olduğuna dikkat çekti. Binbaşı Midinel, “Malazgirt’te, Kosova’da, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da canla başla mücadele eden kahraman ecdadımıza şehit ve gazilerimize layık birer vatan evladı olmak her daim boynumuzun borcudur” şeklinde konuştu. 

3-444.jpg

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu. Gaziler Günü kutlama programı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı Bando Takımı’nın konseri ile sona erdi. 

Törene, Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Nihat Can, İl Jandarma Komutanı Uysal Ağaoğlu, bazı daire müdürleri ve STK temsilcileri ile gazilerimiz katıldı.  

4-179.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1542 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.