Geçmişi Unutmayalım

Geçmişi Unutmayalım

Türkiye’de 2-3 yıldır yaşnan olayları ve gelişen işleri düşünmekte fayda var. Suriye’ye yapılan Barış Pınarı, Fırat Kalkanı ve Afrin Harekatları yapılmasaydı ne olurdu? Bu harekatlardan evvel ülkemizin bazı illerinde insanların kalabalık olduğu yerlerde bombalar patlıyor onlarca vatandaşımız şehid ediliyordu. 

Yapılan üç harekattan sonra uzun zamandır bombalı saldırılar kesildi. Eskiden yaşadığımız gerçekleri unutmayalım “Suriye’de bizim ne işimiz var?” diyerek karşı çıkanlar bugün seslerini çıkaramaz oldular. Hükümetin, Devleti harekete geçirerek Suriye’ye yaptığı harekatların ne kadar yerinde olduğu ortada.

İkinci Dünya Savaşından sonra zaten bizim olan 12 adalar çeşitli entrikalar sonunda İtalya eline geçti. Almanya ve İtalya adaları bize teslim etmek istemesine rağmen zamanın iktidarı (1950’den evvelki CHP döneminde) “ İngilizlerle, Yunanlılarla yeniden ihtilafa düşmeye gerek yok” denilerek kabul edilmez. 12 adalardan vazgeçilmesi üzerine Türkiye Akdenize çıkamaz hale getirilmek isteniyor.

Libya ile yaptığımız antlaşma sonunda bizi Antalya sahillerine hapsetmek isteyen Avrupa Ülkeleri şoka girdiler. Ülkemiz içinde “Bizim Libaya’da ne işimiz var” diyenleri ibretle seyredelim.

Yine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile yaptığımız antlaşmalar neticesinde Akdeniz’de petrol, doğalgaz araştırmalarımız devam ediyor. Kıbrıs Rum Devleti Avrupa ve İsrail devletleriyle yaptıkları antlaşmalar da Kıbrıs Türk Devletini yok sayarak petrol, doğalgaz araştırmalarını yapmak istediler. Türkiye yaptığı hamlelerle Kıbrıs Türk Devletinin haklarını koruma hakkını sağladı. Türkiye’nin kararlı tavrı karşısında Kıbrıs Rum Devleti ile antlaşma yapan devletler geri adım atmak zorunda kaldı.

Türkiye, İstanbul Havaalanı, üçüncü köprü, İzmir-İstanbul otoyolu, onca barajlar, Çanakkale Boğazı Köprüsü, İstanbul’a üç katlı tüp geçit, Avrasya Tüneli ve hızlı tren gerçekleştirdi. Birçok tenkibe rağmen yapılan Şehir Hastanleleri sayesinde virüs hastalığını Amerika’ya, Avrupa’ya göre daha az hasarla atlatma yolundayız.

İçte ve dışta bunca başarılı çalışmaları gerçekleştiren Recep Tayyip Erdoğan iktidarını halkın gözünden düşürmeye çalışan muhalefet sanki adeta dış güçlerle aynı muhalefet anlayışıyla yola devam ediyor.

Halkımızın hayra alamet yatırımları desteklediği, karşı çıkanlara ise her seçimde dersini verdiğini görüyoruz. Yeterki geçmişi unutmayalım.

Bu haber toplam 2314 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum