‘GELECEĞİN ŞEHRİ BİLECİK OLACAK!’

‘GELECEĞİN ŞEHRİ BİLECİK OLACAK!’

Vali Tahir Büyükakın, basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında buluştu. Cennet Vadisi’nde gerçekleşen kahvaltı programına, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal, Yeni Bozüyük Gazetesi Sahibi Kadir Erdal, Osmaneli Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Erdem ve ilimizde görev yapan basın mensupları katıldı. 

Vali Büyükakın, Bilecik’in gelecek vizyonu başta olmak üzere ilimiz ve ülkemiz gündemi üzerine gazetecilerle fikir alışverişinde bulundu. Büyükakın, Bilecik’in gelecek vizyonuna ilişkin düşüncelerini paylaştı.  

gelecegin-sehri-bilecik-olacak2.jpg

KENT HAFIZASI VURGUSU

Göreve geldiğin günden bu yana kent hafızası oluşturulması gerektiğine vurgu yapan Vali Büyükakın, bu düşüncesini bir kez daha yineledi. Büyükakın, Bilecik için oluşturulacak bir ajandanın ilimizin gelecek vizyonu için gerekliliği olduğuna dikkat çekerek, “Ortak bir toplumsal hafıza, kent ajandası oluşturulursa idareciler ve yöneticiler değişse bile planlar uygulanmaya devam eder” dedi. 

BÜYÜK İLLERİN OLMASI BİR FIRSAT

Vali Büyükakın, Bilecik’in çevresinde bulunan Kocaeli, Sakarya, Bursa ve İstanbul gibi büyük illerin bir fırsat olduğunu belirterek,“ Bilecik’in büyük iller arasında olması önemli bir fırsat. Sanayi, tarım, turizm ve tarih gibi birçok alanda önemli değerlerimiz var, üniversitemiz var. Yapılacak master planlar ile gelecek 25 yılda Bilecik ilk 10 şehir arasında yer alacak. Bilecik, kaliteli bir şehir olacak” ifadelerini kullandı. 

‘BİLECİK BUNU BAŞARABİLECEK POTANSİYELE SAHİP’

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal’da Bilecik’in Vali Büyükakın’ın ortaya koyduğu gelecek vizyonunu gerçekleştirebilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi. Eski Bilecik Valisi Musa Çolak’ın bundan 10 yıl önce ‘Bilecik Marmara’nın parlayan yıldızı olacak’ dediğini hatırlatan Mücahid Erdal, “Aradan geçen zaman gösterdi ki Bilecik 10 yılda çok yol katetti. Ulaşım ağı genişledi, hızlı trenle mesafeler kısaldı ve buna bağlı olarak sanayisi, turizmi büyük ölçüde gelişti. Bundan sonraki süreçte de hükümetimiz ortaya koyduğu 2023 vizyonuna paralel olarak ilimiz çok daha iyi noktalara gelebilecek kapasiteye sahip. İlimiz siyasileri ve idarecilerinin izleyecekleri doğru politikalarla önümüzdeki 25 yılda bambaşka bir Bilecik oluşturulabilir” dedi. 

‘BAŞARACAĞIMIZA İNANIYORUM’

Osmanlı Devleti’nin tohumlarının ilimizde atıldığına vurgu yaprak açıklamasını sürdüren Mücahid Erdal, o dönemin şartların kurulan bir devletin tüm dünyaya hükmettiği gibi Bilecik’in içinde bulunduğumuz çağın getirdikleri ile beraber hem bölgesinde hem de ülkemiz genelinde fark yaratabileceğini ifade etti. Erdal, “Osman Gazi’nin Osmanlı Devleti’nin temellerini attığı şartlar ile şimdikileri kıyaslamaya çalışsak kıyaslamak bile mümkün değil diyebiliriz. O dönemlerdeki ruh bir beyliği Cihan İmparatorluğu yapmış ise aynı ruh Bilecik’i sanayisi gelişmiş, turizm potansiyeli yükselmiş, tarımda fark yaratan, üniversitesi ile ülke gündemine oturan bir il haline getirebilir. Ben bunu başarabileceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu. 

Vali Büyükakın ve gazeteciler uzunca bir süre sohbet ederek görüş alışverişinde bulundu. 

Programa, Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu ile Bilecik Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Seviye Beyli'de katıldı. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1797 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.