GENÇ HALTERCİ BAŞARISININ SIRRINI AÇIKLADI

GENÇ HALTERCİ BAŞARISININ SIRRINI AÇIKLADI

Dursun Fakıh İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Bahadır Erdal, halter branşında elde ettiği başarılarla okulunun gururu oldu. Okul tarafından çıkartılan Genç Kayılar Dergisi'ne röportaj veren genç halterci, başarısının sırrını açıkladı. 

Ailesinin ve halter antrenörünün kendisine verdiği desteklerin başarılarında önemli rol oynadığını aktaran Erdal, hedef çıtasını ise oldukça yükseğe koydu. Erdal, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak istediğini ifade etti. 

Okul öğrencilerinden Recep Semih Alp'in Bahadır Erdal ile gerçekleştirdiği röportajı okuyabilirsiniz. 

genc-haltercinin-basarisinin-sirrini-acikladi-2.jpg

RÖPORTAJ: Recep Semih ALP

Sayın Erdal öncelikle başarılarınızdan dolayı sizi tebrik ederiz. Bahadır Erdal’ı tanıyalım.

Bilecik Merkez Kurtköylüyüm. Bilecik’te ikamet etmekteyim. İmam Hatip Ortaokulu öğrencisiyim. Bilecik Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından açılan Halter branşında spor yapmaktayım. Bilecik Gençlik Spor kulübü lisanslı halter sporcusuyum. Yıldızlar kategorisinde yarışmaktayım.

İsmi fazla tanınmamış ve oldukça güç gerektiren bu spora nasıl başladınız?

Farklı bir spor dalıyla uğraşırken spor salonunda Bilecik Halter Antrenörü Caner Özteke hocam ile tanıştım ve hayatım değişmeye başladı. Aklımın ucundan bile geçmeyen halteri hocam sayesinde sevdim ve bu sporu yapmaya başladım.

Okulumuz idarecileri, öğretmenlerimiz ve öğrenci arkadaşlarımız haltere başlamanı nasıl karşıladılar?

Müdürüm ve idareciler, öğretmenlerim bu sporu yapmamı teşvik ettiler. Halter Bilecik’te çok tanınan bir spor değildi, Caner Hocamla birlikte Bilecik’te halter başladı. Öğretmenlerimde sabır gösterirsem başarılı olabileceğimi söylediler. Beni desteklediler. Katıldığım ilk turnuvadan başarı ile döndüm. O zaman ki okul Müdürümüz Halis Çelik ve Müdür Yardımcımız Sabri Turhan hocam arkadaşlarımın önünde tebrik edip ödüllendirdiler. Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı makamına davet ederek tebrik edip ödüllendirdi. Halis Çelik müdürümüz ile İl Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Altınkaynak’ın yanına gittik. İl Müdürümüz de başarımı ödüllendirdi. Yaptım çalışmanın taktirini tüm idarecilerimizden görmek beni mutlu etti. Gerek okulumda gerekse dışarı da hep olumlu sözler duydum.

Halterle uğraşmanı ailen ve çevren nasıl karşıladı?

Ailem benim sporla uğraşmamız hep arzu ediyordu. Tekvando ile başladım spor hayatıma. Dediğim gibi Caner Hocamla tanışmak benim için hayatımda bir dönüm noktası oldu. Hocam sporu sevdirdi bana. Ailem de hep destekçi oldu. Antremanlarımı, turnuvalarımı takip ettiler. Onların desteğini her zaman gördüm. Akrabalarım da benim sürekli motive ettiler. Girdiğim bu yolda çevremden çok destek gördüm. Başarı geldiğinde motivasyonunuz daha arttı.

Hocanızı her cümlenizde anıyorsunuz. Halter sevgisinde, hocanızın rolü nedir?

Dediğim gibi hocamla tanışmak hayatımı değiştirdi. Okulda ve evimde geçirdiğim zamana yakın vaktimi antremanman salonumuzda geçiriyorum. Caner Hocam bana bu sporu sevdirdi. Benim veya diğer arkadaşların aldığı başarılar hep hocamız sayesindedir. Bir annenin babanın gösterdiği yakınlığı hocamızdan da görüyoruz. Sadece sporda değil, hayatımızın her alanında Hocamız var. Derslerden tutunda, sosyal aktivitelerimizde bile hocamla birlikteyiz. Antremanlarımıza koşarak gidiyorsak bu hocamızın bize verdiği değerin bir kanıtı değil mi? Yeterki antremanları iyi ve sağlam yapalım. Hocamızın tek isteği budur. 

Halterin kolay ve zor yönleri nedir ve nasıl aştınız?

Bir insan yapmak isterse her türlü zorlukları göze alıp başlamalı. Zorluklara katlanmalı. Zorluk çekilmeden başarı gelmesi mümkün değil. Başarı emek ve sabır istiyor. Zor gözüyle bakarsak hiçbir alanda başarılı olamayız. Önemli olan yaptığınız işten zevk almak, sabır göstermek. Bu sayede başarı zaten geliyor.

Şu ana kadar gösterdiğiniz başarılar nelerdir?

Türkiye Minikler Halter Şampiyonasında  "Güç" kategorisinde Türkiye 1.liği, "Teknik" kategorisinde Türkiye 2.’liği. Minikler Şampiyonası 2. Etabında Türkiye 4.’lüğü. okullar arası Yıldızlar Halter Şampiyonasında Türkiye 7.’liği ve 2 yıl üst üste kategorisinde Bilecik 1.liği madalyalarım var.

Halterde hedefiniz nedir?

Yaşım gereği Yıldızlar Kategorisine ilk defa yükseldim. Bu sene üst düzey başarılı olmam yaşım gereği zor. Fakat ileriki yıllarda Yıldızlar kategorisinde ilk üçe girmek daha sonra Milli Takıma seçilmek Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında şanlı bayrağımızı göklere yükseltmek. Fakat en büyük hedefim ise Olimpiyatlarda Ay Yıldızlı Bayrağımızı dalgalandırmak.

Bu sporu yapmak isteyen arkadaşlarına neler söylersiniz?

Ben spor yapmaktan dolayı çok mutluyum. Tüm arkadaşların gerek halter, gerekse diğer spor branşlarını yapmalarını isterim. Sporun sayesinde sorumluluklarımın arttığının farkına varıyorum. Hele bir de başarı geldiğinde insan yaptığı işle daha fazla gurur duyuyor. Tüm arkadaşların vakit kaybetmeden sporla uğraşmalarını tavsiye ederim.

 

İlgili Haberler

Bu haber toplam 1770 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum