GENÇ MEMUR-SEN'DEN ASR-I SAADET PROGRAMI

GENÇ MEMUR-SEN'DEN ASR-I SAADET PROGRAMI

Bilecik Genç Memur- Sen tarafından 'Asr-ı Saadet' adlı program düzenlendi. Programa Yrd. Doç. Dr. İsmail Metin konuşmacı olarak katılırken, H.Z. Ömer'in Müslüman oluşunu konu alan tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı. 

Bilecik Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen program Uluçınar Camii İmam Hatib-i Mustafa Gündüz’ün Kur’an tilaveti ile başladı.

1-078.jpg

'GELECEĞE YÖN VEREN GENÇLERİN YETİŞMESİ İÇİN GAYRET EDİYORUZ'

Daha sonra Genç-Memur Sen Bilecik İl Başkanı Emrah Göztepe kürsüye gelerek konuşmasını yaptı. Göztepe;"İslam ülkelerinde son zamanların en büyük modası değerleri yitirme ve kültürel yozlaşmadır. Ülkemizde yeni yetişen gençlik diziler, filmler ve bilinç altına yerleştirilen yanlış mesajlar yüzünden dininden, dilinden ve kültüründen uzak büyümektedir. Şeyh Edebali Hz.’lerinin de dediği gibi geçmişini bilmeyen geleceğini tayin edemez. Geçmişten ders almadan, sağlam temeller oluşturmadan atılacak adımlar geleceğe yapılacak olan yanlışlara zeminler hazırlayacaktır. Bu sebepten dolayıdır ki ileride genç nesil yetiştirecek olan şimdinin gençleri bu geri kalmışlıktan uzak durursanız daha bilinçli toplum yararını düşünen, Peygamber efendimiz S.A.V.’in izinden giden evlatlar yetiştireceksiniz. Bizler Genç Memur-Sen ailesi olarak özgüven sahibi, geleceğin cemiyet önderliğini yetiştirmeyi hedef alan bir sivil toplum örgütüyüz. Hiç şüpheniz olmasın ki köklerini tarihten alıp geleceğe yön veren gençlerin yetişmesi için gayret ediyoruz" dedi. 

2-070.jpg

'PEYGAMBERİN ÜMMETİ OLMANIN ÖDÜLÜ KADAR BEDELİ DE OLDUĞUNUN BİLİNCİNDEYİZ'

Genç-Memur Sen Bilecik İl Başkanı Emrah Göztepe’den sonra Memur-Sen Bilecik İl Başkanı Ahmet Selöz konuşmasını yaptı. Selöz katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “Bizler bir insanlık önderinin tevazu ve merhamet abidesinin ve hepsinden öte Allah’ın habibinin ümmetiyiz. Güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilen Peygamberin seveni olmak sadece güzel ahlakı icraya değil güzel ahlakı bütün insanlık ve dünya üzerinde inşaya ter akıtmayla gereklidir. İşte böyle bir ümmetin, Peygamberin ümmeti olmanın ödülü kadar bedeli de olduğunun bilincindeyiz.

'MESELE GENÇLİK, MESELE GENÇLERLE'

Bu bedel onu tamamlamak için gönderildiği güzel ahlakı önce kendimizde sonra bütün insanlık nefsi de hakim kılma mücadelesi vermekteyiz. Bunun için de bugün günümüzde yaşadığımız küresel fesadı bitirmek için insanlığın İslam’a Müslümanların sorumluluk almasına ihtiyacı olduğunun bilincindeyiz. Ümmetin kurtuluşu gayet net. Vahdet, ittifak, ve ittihat. Gençlik ayağa kalkarsa bu saydığımız bütün şeylerin çözümünü bulmuş oluruz. Mesele gençlik, mesele gençlerle. Şunu biliyoruz birçoğumuz. Peygamberimize ilk inananlar, ilk mücadele verenler gençlerdi. Ve gerçekten Peygamberin Ashabının yaş ortalaması nerdeyse 20-25’lerdeydi. Ümmetimizin umudu sizlersiniz. O yaraları sizler bilgi, inanç ile saracaksınız. Bunun için ilim, irfan yolunda şuurlu bir gençlik diyor ve Genç Memur-Sen’i önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Programın devamında ilahi dinletisi ve şiirler yer aldı.

3-039.jpg

Yrd. Doç. Dr. İsmail Metin’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra Hz. Ömer’in Müslüman oluşunu konu alan tiyatro gösterisi sahnelendi. Hırka-i Şerif’in Teslimi konulu gösteri ile devam edeN programda Genç Memur- Sen’in ortaokul ve liselere yönelik düzenlediği  kompozisyon ve mektup yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2143 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum