GENÇ POLİSLERE CEMAAT UYARISI!

GENÇ POLİSLERE CEMAAT UYARISI!

Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, Bilecik POMEM’in 22.dönem mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, genç polislere cemaat uyarısında bulundu.

Geleceğin polislerini hiçbir kimseye ya da örgüte bağlı olmamaları gerektiği konusunda net bir dille uyaran Vali Vekili Taşdöğen, “Hele hele hiçbir cemaate ya da şeyhe bağlı olmayacaksınız. Bağlı olacağınız tek bir yer vardır, o da büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti, aziz devletimizin anayasası ve kanunlarıdır” ifadelerini kullandı.

Taşdöğen, genç polislerin her zaman devletine sahip çıkmalarını isterken, dikkat çeken şu sözleri sarfetti:

“Hiç kimsenin devlete el kaldırmasına müsaade etmeyeceksiniz, devlete laf söyletmeyeceksiniz. Devlete isyan eden hainleri topyekûn imha edeceksiniz. Gücünüzü mutlaka adaletten, hukuktan, haktan ve halktan alacaksınız” dedi. 

Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) 22. Dönem Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. 

POMEM Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen törene, Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, daire müdürleri ve STK temsilcileri ile mezun olan öğrencilerin aileleri ve yakınları katıldı. 

1-608.jpg

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından dönem birincisi Burhan Yanık tarafından konuşma yapılarak yaş kütüğüne plaket çakıldı. 

2-614.jpg

‘ŞÜPHENİZ OLMAZIN’

Bilecik POMEM Müdürü Suat Günbey, törende yaptığı konuşmada, mezun olan 292 öğrenciye çalışma hayatlarında başarılar diledi. Geleceğin polislerinin milli ve manevi değerlere sadık olarak yetiştirildiğine dikkat çeken Müdür Günbey, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün okulumuzdan mezun olan 292 öğrencimizin ülkemiz 2023 ve 2071 vizyonlarına sahip Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Cumhuriyetimizin kazanımlarının farkında, insan hak ve hürriyetlerine saygılı, ülkemizin milli ve manevi değerlerine sadık polisler olarak yetiştirildiğinden şüpheniz olmasın” dedi.

‘YOLUNUZ VE BAHTINIZ AÇIK OLSUN’

Müdür Günbey, konuşmasının devamında genç polislere seslenerek, şunları kaydetti:

“Türk polisinin bir ferdi olarak bayrağı daha güzel yerlere taşıma sırası sizlerde. Görev yapacağınız milletimize devletinin şefkatini hissettirirken karşısına çıkan hainlere, gereken dersi vereceğinizden şüphem yok. Güvenlik hizmeti süresince milletimizin duası sizlerledir. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” ifadelerini kullandı.  

3-477.jpg

Bilecik POMEM Müdürü Suat Günbey’in ardından konuşan Vali Vekili Mehmet Taşdöğen ise genç polislere devlete bağlılık vurgusu yaptı. Taşdöğen, konuşmasında şu noktalara dikkat çekti:

“Uzun ve yorucu bir öğrencilik dönemini geride bırakarak, genç polis adayları olarak, mezun olduğunuz bu günde, tarifi pek mümkün olmayan mutluluk ve heyecanınızı burada ailelerinizle beraber paylaşıyoruz.

Sizler bugün itibariyle çok meşakkatli ve çok onurlu bir yola çıkmış bulunuyorsunuz. Bu yolda ülkemiz ve milletimize yakışır bir şekilde görev yapacağınıza ve ilerleyeceğinize hiç kimsenin şüphesi yoktur.

‘DEVLETE SADAKATTAN AYRILMAYIN’

Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Devletimizin temel kurumlarıyla varlığını devam ettirerek, vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması, sizlerin mesleğinize olan inancınız, heyecan ve saygınızla mümkün olacaktır. Meslek hayatınız boyunca devlete sadakatten ayrılmayacak, gerek meslek gerekse sivil hayatınızda asli görevlerinizden olan; yoksula, düşküne, garibana, yardıma muhtaç olanlara hizmet etmeyi, kendinize düstur edineceksiniz.

4-201.jpg

‘HİÇBİR CEMAATE BAĞLI OLMAYACAKSINIZ’

Herkesin mutlaka bir hedefi olmalıdır. Hayatınızın sonunda nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız, nereye gittiğinizi bilmek zorundasınız. Bu nedenle meslek hayatınızda kendinize doğru hedefler belirleyin. Hedefe ulaşmada, aldığınız eğitim, iradeniz, azminiz ve kararlılığınız size yol gösterecektir. Başarılı olmak adına dikilecek, dik duracak, engelleri bir bir aşacaksınız. Dürüst olacaksınız, kimsenin hakkını yemeyeceksiniz. Kimsenin hakkından kimseye yedirmeyeceksiniz. Amirlerinize, üstlerinize, meslektaşlarınıza, ailelerinize ve halkımıza karşı saygılı olacaksınız. Hiçbir kimseye ya da örgüte, hele hele hiçbir cemaate ya da şeyhe bağlı olmayacaksınız. Bağlı olacağınız tek bir yer vardır, o da büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti, aziz devletimizin anayasası ve kanunlarıdır. Hiç kimsenin devlete el kaldırmasına müsaade etmeyeceksiniz, devlete laf söyletmeyeceksiniz. Devlete isyan eden hainleri topyekûn imha edeceksiniz. Gücünüzü mutlaka adaletten, hukuktan, haktan ve halktan alacaksınız.

Polis teşkilatı mensuplarımız bugüne kadar çağdaş hukuk devleti anlayışıyla, milletimizin huzur ve güvenliğini sağlamak ve devletin bölünmez bütünlüğünü korumak için gece gündüz demeden çalışmış, bu uğurda gerektiğinde canlarını ve kanlarını feda etmekten kaçınmamışlardır. 

6-018.jpg

Sizlerde büyüklerinizin gösterdiği fedakârlıkları kendinize örnek edineceksiniz. Sizin içinizde memleket sevgisi ve vatan aşkı olduğu müddetçe İçinizden bir öldükçe, bin dirilen nice Ömerler, Fethiler ve Altuğlar çıkacak.

‘POLİSLİK KUTLU BİR DAVADIR’

Sizler artık Türk Polis Teşkilatının taze kanlarısınız. Polislik sizin için yalnızca bir meslek değil, kutlu bir davadır. Milletimizin güvenliği sağlamak için attığınız bu büyük adımda Allah yâr ve yardımcınız olsun. Çıktığınız bu kutlu yol için sizleri hazırlayan kıymetli hocalarınıza da ayrıca teşekkür ediyor, meslek hayatınızda başarılar diliyor, ayrıca tüm katılımcıların yeni yılını kutluyor, 2019 yılının sağlık, mutluluk ve başarı getirmesi temennisiyle hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

5-031.jpg

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Yemin töreninin ardından Polis Marşı okunarak tören sona erdi.  

7-012.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4241 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.