GENÇLER VE YAŞLILAR BİRLİKTE ÖRGÜ ÖRDÜ

GENÇLER VE YAŞLILAR BİRLİKTE ÖRGÜ ÖRDÜ

Bilecik Belediyesi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin iş birliğiyle, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, üniversite öğrencileri ile huzurevinde kalan yaşlılar karşılıklı örgü ördü.

Renkli ve güzel görüntülerin yaşandığı etkinlikte; öğrenciler ve yaşlılar, birlikte bere, atkı, boyunluk, diz battaniyesi ve şal ördü.

gencler-ve-yaslilar-orgu-ordu2.jpg

Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü ve Sıcacık Sevgi Projesi Koordinatörü Hülya Çalışkan, gerçekleştirilen faaliyet hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

‘’Bilecik Belediyesi ve üniversite öğrencilerimizle birlikte güzel bir aktivitenin içindeyiz. İşbirlikli öğrenme metoduyla kendinden ilmekli ipler yoluyla şapkalar, örtüler, atkı ve çoraplar ördük. Öğrencilerimiz bu ürünleri yaptıktan sonra yaşlılara hediye edecekler. Bugün hep yaşlılarımız hem de öğrencilerimiz için unutulmaz bir gün oldu. Gençlerimiz, büyüklerine çikolata, çiçek ve çeşitli hediyeler getirerek onlarla birlikte güzel vakit geçirdiler.’ İfadelerini kullandı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Bölümü’nden Prof. Dr. Bülent Yılmaz ise 14 Şubat Sevgililer Günü kapsamında; Bilecik Valiliği, Bilecik Belediyesi işbirliğinde güzel bir çalışmaya imza attıklarını belirterek; ‘’Bu bölümde okuyan 30 öğrencimizle birlikte huzurevinde kalan yaşlılarımızla Sıcacık Sevgi Projesi kapsamında bir araya geldik. Gerçekten de öğrencilerimiz burada hem öğretti hem de büyüklerinden bir şeyler öğrendi. Yaşlılarımız da düzenlenen etkinlikten dolayı büyük keyif aldılar. Ben bu anlamda böyle güzel bir çalışmanın paydaşı olduğumuz için duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum’’ ifadelerini kullandı.

gencler-ve-yaslilar-orgu-ordu3.jpg

Üniversite öğrencilerinin kendi müzikleri ile etkinliğe renk kattığı programda, eğitmenlerden örgü yapmayı öğrenen öğrenciler daha sonra öğrendiklerini yaşlılara öğrettiler ve birlikte örgü ördüler.

Bilecik Belediyesi Gönüllü Eğitmeni Emine Erçez ise üniversite öğrencileri ile birlikte huzur evi sakinleri ile buluştuklarını belirterek; ‘’Huzurevindeki üniversite öğrencilerine önce bizler örgü yapmayı öğrettik. Daha sonra öğrencilerimizle birlikte yaşlılarımıza anlatmaya çalıştık. Amacımız üniversite öğrencileri ile huzurevi sakinleri arasında bir bağ kurmak. Onların yalnız olmadığını hissettirmektir’’ ifadelerini kullandı.

gencler-ve-yaslilar-orgu-ordu4.jpg

 
 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2122 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum