GENÇLERDEN ŞEHİTLERİMİZE VEFA

GENÇLERDEN ŞEHİTLERİMİZE VEFA

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen '57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü' gerçekleştirildi. 25 Nisan Pazrtesi günü Gençlik  Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünden başlayan vefa yürüyüşü, Şeyh Edebali Türbesi'nde son buldu.
Vefakar gençler, fedakar şehitlerimize sevgi gösterisinde bulunarak, şehitlerimiz için dualar edildi. Yürüyüşe katılım oldukça yoğun oldu.

1-032.jpg
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen '57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü' düzenlendi. Program, sabah namazıyla başlarken daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünden Şeyh Edebali Türbesi'ne kadar yürüyüşle devam etti. 
Vefa yürüyüşünün sonunda konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Aslan Yıldız, amaçlarının Çanakkale’yi ve 57. Alayın yiğit ve kahraman evlatlarını anmak ve anlamak olduğunu söyledi. Müdür Yıldız şunları dile getirdi:

2-029.jpg
"Gençlik Ve Spor Bakanlığımız Tarafından  Her Yıl Çanakkale’de ve 81 İl Merkezimizde 57.Alay ve tüm şehitlerimize Vefa Yürüyüşü düzenlenmektedir.  ‘‘Kahramanlar Savaşı’’ olarak Türk ve Dünya Tarihine geçen bu cephe savaşında, yaklaşık bir milyona yakın verilen kayıpla birlikte çarpışmaların şiddetine bakıldığında, insanlık tarihinin şahit olduğu en büyük savaşlardan biri olduğu unutulmamalıdır. Bir askeri birlik düşünün ki alay komutanından bölük komutanına, bölük komutanından en son erine kadar düşünmeden birer birer şehit olmuşlar. Bizler bugün burada bu kahraman 57.Alayı anmak için toplandık. Burada Çanakkale’yi ve 57. Alayın yiğit ve kahraman evlatlarını anmanın önemi kadar onları anlamak, hissetmek ve bizlere miras olarak bırakmak istedikleri vatan, millet, bayrak ve bu değerlerimiz için yapılacak olan fedakarlıklardır.” dedi.

3-017.jpg
Konuşmasının devamında gençlere seslenen Müdür Yıldız, “Bu Vatanımız Kolay Kazanılmadı Bunu Çok İyi Bilmeliyiz. Eğer Bugün Rahat Bir Şekilde Özgürce Nefes Alabiliyorsak, Birilerinin Bizler İçin Verdiği Nefeslerin Sayesindedir. İşte Buda Gençlik Olarak Bizim Görev Ve Sorumluluğumuzu Kat Kat Arttırmaktadır. Bir ülkede her alanda vatan ve milleti için kendini feda etmeye hazır gençlere sahip olduğu müddetçe o ülke batmaz ve yıkılmaz.
O zaman Çanakkale başta olmak üzere bu topraklar için şehit olmuş tüm şehitlerimize yakışır bir evlat olmamız için buradan şu mesajları iyi almamız gerekir.
Hepimiz görev düştüğünde vatanımız için milletimiz için her türlü fedakârlığı yaparak gerektiğinde şehit olmaya hazır olmalıyız. Ancak bunun yanında yapmamız gereken başka fedakârlıklar ve görevlerde vardır. Bir kere hepimiz işlerimizi ve görevlerimizi, hiçbir mazerete sığınmadan en iyi ve başarılı bir şekilde yerine getirerek ülkemize ve milletimize faydalı olmalıyız. Ülkemizin ve milletimizin çıkarlarını kendi kişisel çıkarlarımızın üstünde tutmalıyız.  Ne iş yapıyorsak yapalım o işi en iyi şekilde yapmalıyız. Çünkü, sevgili gençler 57. Alay’da Mehmetçiklerimiz ve aziz şehitlerimiz görevlerini en iyi şekilde yapmışlardır. Gözlerini kırpmadan bu cennet vatanımız için bizler için canlarını feda etmişlerdir. Gençler sizlerinde aziz şehitlerimizin mirasına sahip çıkarak onlara hayırlı bir evlat olacağınıza inancımız tamdır" dedi.

4-009.jpg
Müdür Yıldız’ın ardından konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, bilginin yalnızca uzay teknolojisini, inovasyonu, ar-ge’yi anlamak olmadığını, bu vatanın hangi şartlarda bize devir edildiğini de bilinmesi gerektiğini söyledi.
Vali Nayir, “Vefa duygusu ihmal etmeden yeni yetişen gençlerimize verebilmemiz lazım. Bilgi çağının en önemli gerekleri olarak bunu anlamıyorsak yalnızca teknolojiyi, sanayiyi anlıyorsak diğer uluslar içinde kendimize uygun yer bulmamız mümkün olmayacaktır. Bu yüzden bu yürüyüşü çok kıymetli buluyor ve değerli olduğunu ifade etmek istiyorum. Eğer gençlerimiz atalarının bu vatan uğruna yapmış oldukları fedakarlığı bu yürüyüş ve faaliyetlerle yeterince anlayabiliyorsa bu faaliyetler amacına ulaşmış demektir. Bizler kritik bir coğrafyada bulunuyoruz. Topraklarımızın üzerinde göz var. Geçmişte yaşanan hadiselerin gelecekte de başımıza gelmesi durumunda aynı fedakarlıkla aynı özveride bir gençlik hedefimizin olduğunu unutmamamız lazım. Türkiye genelinde yürütülen 57. Alay Yürüyüşü’nde görev alan bu faaliyete iştirak eden tüm gençlerimizi kutluyorum. Şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum.” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dua okundu. Program öğrencilere ve katılımcılara çorba ikramı ile sona erdi. 
Programa, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2.Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer KOÇ, Milletvekili Halil Eldemir, Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ve bazı daire müdürleri katıldı.

 

Kaynak:Aysun YILDIZ

Bu haber toplam 1121 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.