GENÇLİK ŞÜHEDANIN İZİNDE!

GENÇLİK ŞÜHEDANIN İZİNDE!

Çanakkale Zaferi'nde destanlaşan ve tarihe sığmayan kahramanlıklarıyla anılan 57. Piyade Alayı şehitleri için program düzenlendi. Program kapsamında yürüyüş düzenlenerek, şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okundu. Eller semaya aziz kahramanlarımız için açıldı. 

Cumhuriyet Meydanından başlayan vefa yürüyüşü Atatürk Bulvarı üzerinden devam ederek Şeyh Edebali Türbesi'nde sona erdi. Yürüyüş esnasında öğrenciler "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı. En önde yürüyen askerlere ise vatandaşlar sevgi gösterisinde bulunarak "En büyük asker bizim asker" şeklinde slogan atarak moral verdiler.  

1-293.jpg

25 Nisan Salı günü saat 05:00'da İmam Hatip Lisesi Tatbikat Camii'nde Çanakkale konulu vaaz ile başlayan program daha sonra Cumhuriyet Meydanındaki törenler ile devam etti. Cumhuriyet Meydanında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. 

İl Müdürü Yıldız ‘Kahramanlar Savaşı’ olarak Türk ve Dünya tarihine geçen bu cephe savaşında verilen kayıpla birlikte çarpışmaların şiddetine bakıldığında, insanlık tarihinin şahit olduğu en büyük savaşlardan biri olduğunu ifade ederek:  "24 Nisan 1915 tarihine kadar bizzat Yarbay Mustafa Kemal ve Binbaşı Hüseyin Avni tarafından sürekli eğitime tabi tutulan 57. Piyade Alayı, 25 Nisan 1915 sabahı düşman çıkarmasını haber alır almaz Conkbayırı'na hareket etmiştir.

2-283.jpg

57. Alayın Conkbayırı'na hareket eden üç taburu ve bir dağ bataryasını oluşturan, yaklaşık 3000 subay ve askeri, Conkbayırı'nda kendisinden yaklaşık 6 kat büyük bir düşman gücüne karşı taarruza geçerek Kahraman Türk askerinin üstün cesaretini göstermiştir.

Göstermiş olduğu büyük kahramanlıkla dünya tarihine geçen 57. Piyade Alayı milletimizin inancını, kahraman ordumuzun savaş gücünü, kuvvet ve kudretini bütün dünyaya bir kez daha ispat etmiştir.

Bir askeri birlik düşünün ki Alay komutanından Bölük Komutanına, Bölük Komutanından en son erine kadar hiç düşünmeden vatan için şehit olmuşlardır.

Bizler bugün burada Anadolu topraklarının vatan olması için özgür ve bağımsız yaşayabilmemiz için, canlarını veren 57. Alay Şehitlerimizi, Çanakkale Şehitlerimizi, 15 Temmuz Şehitlerimizi ve Tüm Aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Kahraman Şehitlerimizi anmanın önemi kadar, onları anlamak, hissetmek ve bizlere miras olarak bıraktıkları Vatan, Millet, Bayrak gibi milli ve manevi değerlerimiz gençlerimizin sahip çıkmasıdır." dedi. 

3-216.jpg

İl Müdürü Yıldız konuşmasının devamında gençlere seslenerek: "Bu vatanımız kolay kazanılmadı. Bunu çok iyi bilmeliyiz. Eğer buğun burada rahat bir şekilde özgürce nefes alabiliyorsak, şehitlerimizin bizler için verdiği nefeslerin sayesindedir. İşte buda gençlik olarak bizim görev ve sorumluluğumuzu kat kat arttırmaktadır.

Sizlerin de aziz şehitlerimizin mirasına sahip çıkarak onlara hayırlı bir evlat olacağınıza inancımız tamdır." dedi. 

İl Müdürü Yıldız'ın konuşmasının ardından 57. Alay Vefa Yürüyüşü start aldı. Yürüyüşe Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım, Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Nusret Tosun, bazı il müdürleri, askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Cumhuriyet Meydanından başlayan vefa yürüyüşü Atatürk Bulvarı üzerinden devam ederek Şeyh Edebali Türbesi'nde sona erdi. Yürüyüş esnasında öğrenciler "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı. En önde yürüyen askerlere ise vatandaşlar sevgi gösterisinde bulunarak "En büyük asker bizim asker" şeklinde slogan atarak moral verdiler.  

4-056.jpg

Şeyh Edebali Türbesi'nde ise şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi. Program daha sonra çorba ikramının ardından sona erdi. 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2130 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.