‘GEREKLİ YASAL İŞLEM YAPILACAK!’

‘GEREKLİ YASAL İŞLEM YAPILACAK!’

İl Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan, “Kayıt esnasında velilerden para talep edilmesi ya da bağış yapmaya zorlanması ile ilgili somut bilgi ve belgelerin tarafımıza ulaştırılması halinde ilgililer hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır.”

İlimizde bazı okul yönetimlerinin velilerden istediği iddia edilen paralarla ilgili haberlerimizin ardından Milli Eğitim Müdürlüğünden beklenen açıklama geldi. İl Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, hiçbir okul yöneticisinin ya da öğretmenin velilerde para istemeye yetkisinin olmadığına vurgu yaptı. 

Müdür Erdoğan, Anayasa’nın ilgili maddesine ve yönetmeliğe atıfta bulunarak, “Kayıt esnasında velilerden para talep edilmesi ya da bağış yapmaya zorlanması ile ilgili somut bilgi ve belgelerin tarafımıza ulaştırılması halinde ilgililer hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır” ifadelerini kullandı. 

İl Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan, velilerden gelen yoğun şikâyetler üzerine yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Söz konusu konuyla ilgili yönetmelikler çok açık. Hiçbir okul yöneticisinin ya da öğretmenin para istemeye ve toplamaya yetkisi yoktur. Anayasa'nın 42'nci maddesinde "İlköğretim kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunludur ve devlet okullarında parasızdır" hükmü açıktır. Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin; Birlik Gelirleri başlıklı 15'inci maddesinin 2'nci fıkrasında, 'Birlikler, velileri hiçbir surette bağış yapmaya zorlayamaz, okul kayıt döneminde bağış ve yardım toplayamaz. Ayrıca Bakanlık tarafından yürütülen proje ve yapılan protokoller kapsamında okul ve kurumlarda yapılacak faaliyetlerden ücret talep edilemez' hükmü yer almaktadır. 

Bu nedenle kayıt esnasında velilerden para talep edilmesi ya da bağış yapmaya zorlanması ile ilgili somut bilgi ve belgelerin tarafımıza ulaştırılması halinde ilgililer hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır.” 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4563 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum