Gidişat kötü

Gidişat kötü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 27 Mart - 2 Nisan tarihleri arasında illerin 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka sayılarını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 27 Mart - 2 Nisan tarihleri arasında illerin 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka sayılarını açıkladı. Buna göre, Bilecik'te vaka sayısı 340'a yükselirken, bir önceki haftaya göre yüzde 50 oranında artış kaydedildi. 

Tablodaki korkutan artış tedirgin ederken vaka sayılarının bir türlü kontrol altına alınamaması endişeyi artırıyor. Alınan tedbirlere rağmen yükselen sayılar sağlık sistemi üzerindeki yükü artırmakla beraber iş ve ticaret hayatını da olumsuz etkiliyor. 

Bozüyük kritik eşikte!

Diğer yandan, Hayat E    ve Sığar (HES) uygulaması üzerinden bakıldığında Bozüyük'ün kızarmaya başladığı ve kritik eşikte olduğu görünüyor. Bozüyük'ten çıkan pozitif vakaların temaslı sayılarının ise yüksel oluşu dikkat çekiyor. 

Mutant virüs günden güne artıyor

Ülkemizin büyük bölümünde görülen mutant virüs Bilecik'te de günden güne artıyor. Mutant virüs tespit edilenlerin sayısında yükseliş görülürken virüsün çok daha hızlı bulaştığı ve en ufak tedbirsizliği affetmediği biliniyor. 

Aşılama devam ediyor

Devam eden aşılama çalışmaları kapsamında ise aşı vurulanların sayısı 57 bini aştı. Birinci doz aşısını olanların sayısı 32 bini geçerken ikinci doz aşısını olanların sayısı ise 25 bine yaklaştı. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3428 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum