‘Gölpark, göz bebeği olacak’

‘Gölpark, göz bebeği olacak’

Vali Bilal Şentürk, Pelitözü Gölpark'ın Bilecik Belediyesi’ne olan tahsisinin sona ererek Özel İdare’ye devrolmasının ardından Pelitözü Gölpark’ta incelemelerde bulundu.

Vali Bilal Şentürk, Pelitözü Gölpark'ın Bilecik Belediyesi’ne olan tahsisinin sona ererek Özel İdare’ye devrolmasının ardından Pelitözü Gölpark’ta incelemelerde bulundu. Gölpark ile ilgili özel idare yetkililerinden bilgi alan Vali Şentürk’e İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, Özel İdare Genel Sekreteri Seda Bayrakçı, il genel meclis üyeleri ve özel idare birim müdürleri eşlik etti. 

golpark-goz-bebegi-olacak1.jpg

‘Macera ormanı’ oluşturulacak

Vali Şentürk, orman bölge müdürlüğü ile birlikte yeni bir proje hazırlandığını belirterek Çakırpınar bölgesinden Selöz Göleti’ne kadar olan ormanlık alanı ‘Macera ormanı’ şeklinde değerlendirmek istediklerini ifade etti. Pelitözü Gölpark’ın kentin göz bebeği olacağını dile getiren Şentürk, “Pelitözü Göleti’ni Bilecik’in gözbebeği reklam ve tanıtım yüzü olacak güzel bir alana dönüştürmek istiyoruz” ifadesini kullandı.

Gölpark’a giden yol başta olmak üzere gölet içerisinde yolun bozukluğuna dair eleştirileri anımsatan Vali Şentürk, gölette gerekli tüm çalışmaların yapılacağını bildirdi. Vali Şentürk, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

‘Esas olan kamu hizmetinin en üst seviyede verilmesidir’

“Pelitözü Göleti, İl Özel İdaremiz tarafından arazisi kamulaştırılarak sulama amaçlı yapılmış bir gölet. Daha sonra zaman içerisinde ilimiz için önemli bir park ve mesire alanı haline geldi. Bu amaçla kullanılmak üzere zamanında belediyeye tahsis edildi. Daha etkin hizmet vereceği düşüncesiyle böyle bir uygulama yapıldı ve belirli bir süre hizmet verdi. Fakat daha sonra bu amacın dışında farklı amaçlarla kullanım amacı ortaya çıkınca kiracısız şekilde tahsis edilmiş idi bizlerde Özel İdare olarak amacına uygun olarak kullanılacağını belirterek itiraz ettik. Ancak, amaç dışı bir kısım yapılaşmalara gidilince de doğal olarak hukuki hakkımızı kullandık. Yetki ve sorumluluğumuzu kullanarak bu duruma engel olmak durumunda olduk. Bu durum hiçbir zaman kurumlar arası çekişmeyi amaçlayan bir durum olamaz. Esas olan kamu hizmetinin en üst seviyede verilmesidir. Kurumsal olaraksa her kurum kendi mülkünü kendi yararına kullanması kanuni görevidir. O kurumların başında bulunan insanlarda onu sağlamak durumundadır. Bizlerde özel idarenin tapulu mülkü olan bu alanda tasarrufları bulunacağız. Bilecik halkının en geniş şekilde istifade etmesini arzu ediyoruz. 

golpark-goz-bebegi-olacak2.jpg

‘Yapmamız gerekenleri yapacağız’

Bu alan belediyenin mücavir alanında olduğu için buraya hizmet getirmek veya getirmemek belediyenin tasarrufunda olan bir durumdur. Dolayısıyla bunlar kurumlara arasında oturur konuşulur. Yetki karmaşası varsa bunun hukuki zeminini oluştururuz. Bunlar vatandaşı çok ilgilendiren meseleler değil vatandaş alacağı hizmete bakar dolayısıyla belediye de özel idare de vatandaşa hizmet etmekle yükümlü kuruluşlardır. Biz Özel İdare olarak yapmamız gerekenleri yapacağız.

‘Sayfiye alanı oluşturacağız’

Orman bölge müdürlüğümüz ile birlikte yürüttüğümüz bir çalışma var. Bu alanın belirli dönemlerde vatandaşlarımız için dar geldiğini biliyoruz. Çakırpınar bölgesi dahil olmak üzere Selöz Göleti’ne kadar olan alanı da burayla entegre eden bir anlayışı park ve mesire alanı olarak kullanabileceğimiz bir alan oluşturmak istiyoruz. Orman bölge müdürlüğümüz ile bu bağlamda bir protokolümüz oldu, bakanlığa projesi gitti. İnşallah onaylandığı takdirde gölet çevresini biraz daha ormanlık alan içerisinde farklı aktivitelerin oluşturulacağı ‘Macera ormanı’ şeklinde bir sayfiye alanı oluşturarak Pelitözü Göleti’ni Bilecik’in gözbebeği reklam ve tanıtım yüzü olacak güzel bir alana dönüştürmek istiyoruz. Bu noktada eski valimiz Kocaeli Büyükşehir belediye başkanımız ile de görüşmemiz var oradan gelecek katkılarla burayı göz bebeğine dönüştürmek istiyoruz. 

golpark-goz-bebegi-olacak3.jpg

‘Gölpark’a herkesin sahip çıkmasını istiyoruz”

Pelitözü Gölpark’a herkesin sahip çıkmasını istiyoruz. Birinci önceliğimiz elbette temizlik. Şimdi burada yapacağımız incelemeler neticesinde teknik ekibimiz bir proje hazırlayacak. Tabelaların yolların bozukluğunu görüyoruz. Özel İdare asfaltını attı aradan geçen yıllarda şimdi geri aldık ve proje çerçevesinde elden geçireceğiz. Üstün körü bir şey değil kalıcı bir çalışma yapmak istiyoruz. Buradan bir güzellik doğacağını biliyoruz, herkesin katkısını bekliyoruz. Göz bebeği olarak kirletmeden tüketmeden yaralanmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

golpark-goz-bebegi-olacak4.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3494 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.