Gölpazarı Belediyesi’nden ‘GES’ hamlesi

Gölpazarı Belediyesi’nden ‘GES’ hamlesi

Gölpazarı Belediyesi’ne ait bazı tesislerin kendi enerjilerini üretebilmeleri için güneş enerji santralleri kurmak üzere çalışma başlatıldı.

Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Suer, yapımı devam eden kapalı pazar alanı ve kültür merkezi ile yapımı tamamlanan soğuk hava deposunun enerji ihtiyaçlarını kurulacak güneş enerji santrallerinden karşılamak için girişimlerde bulunduklarını bildirdi.

Gölpazarı Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısında konuya ilişkin bilgiler veren Hayri Suer, güneş enerji santrallerinin kurulması için Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden biriyle görüşme halinde olduklarını ve teknik incelemelerin gerçekleştirileceğini belirtti. Hayri Suer, bahse konu GES’lerin kurulması halinde bu tesislere 4-5 yıl sonra elektrik faturası ödemeyeceklerini söyledi.

Başkan Suer ayrıca, ilçedeki 3 katlı eski belediye pasajının 2 katını yıkarak depreme dayanıklı hale getireceklerini duyurdu.

Gölpazarı Gıda OSB’ye müracaatların devam ettiğini anlatan Suer, “Bugüne kadar 10 firma müracaat etti. Bu firmaların hepsi önemli firmalar.” dedi.

Suer son olarak önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Gölpazarı’ndaki nüfus hareketliliğinin daha da artmasını beklediklerini ifade etti. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3043 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum