"GÖLPAZARI CEZALANDIRILIYOR MU?"
İl Koordinasyon toplantısında söz alan Gölpazarı CHP İl Genel Meclisi Üyesi Turgay Yılmaz; "Gölpazarı cezalandırılıyor mu" diyerek tepki gösterdi.
H. Türker ÇOBAN
İl Koordinasyon Kurulu 2014 yılı ikinci toplantısı yapıldı. Bölge ve İl Müdürülerinin sunum yaptığı toplantıda, Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu'na da söz verildi. Yazıcıoğlu sunumunda ilk olarak Bilecik'in karayolları ile ilgili bilgiler verdi. Bilecik'te 12 adet projelerinin devam ettiği bilgisini veren Yazıcıoğlu, gelen ödenekler doğrultusunda çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.
Gölpazarı-Yenipazar yolu çalışmalarını anlatan Yazıcıoğlu, ihalesinin geçtiğimiz sene yapıldığını ancak kamulaştırma sorunları yaşayarak yapıma başlayamadıklarını, bu sene ise vatandaşlarla görüşmelerin yapıldığını söyledi.
Yazıcıoğlu; "Vatandaşlarla görüşmeler sağlandı. Şu an itibari ile 10 km'lik bir kesime bu sene içerisinde girebileceğiz. Kamulaştırma kararlarını alarak evraklarımızı Kamu İhale Kurumu'na aktardık. Bu sene söz verdiğimiz gibi Haziran ayında pazarlık görüşmelerine başlayacağız. Müteahit firma şantiyesini kurdu. İnşallah en yakın zamanda 10 km'lik kesimde çalışmalarımız devam edecek." şeklinde konuştu.
Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu Bilecik genelinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek sunumunu sona erdirdi. Sunumun ardından CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi Turgay Yılmaz söz alarak Gölpazarı-Vezirhan yolunu sordu.
3 VALİ, 4 BÖLGE MÜDÜRÜ GELDİ GEÇTİ
İl Genel Meclisi Yılmaz; "Gölpazarı-Taraklı-Vezirhan olarak başlatılan yol projesi başladığından beri 3 vali gördük. 4 tane Karayolları Bölge Müdürü geldi geçti. Ne hikmetse bizim bu Gölpazarı yolumuz bir türlü hizmete giremedi. Biz Dikenliboğaz yolunu tekrar tekrar dile getiriyoruz. Hala da çözüm aşamasına getiremedik. Ben yol çalışmaları hakkında bilgi almak istiyorum. Ne zaman başlanacak, ne zaman bitecek? Bitecek mi bitmeyecek mi?" şeklinde konuştu.
Gölpazarı halkının kendilerine 'Bu yol ne zaman bitecek' diye sorduklarını belirten Yılmaz; "Gölpazarı'nda bir cezalandırma mı var? Aksamalar neden kaynaklanıyor ben çözemedim. 5 senedir bu konuyu çözemedik." ifadelerini kullandı.
Meclis Üyesi Yılmaz'ın sorusunu yanıtlayan Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu, daha önce yapılan ihalede müteahitin çalışmalarından dolayı ihalenin fesh edildiğini ve 1 yıllık bir zaman kaybı yaşadıklarını söyledi. Yeniden ihaleye yapıldı ancak kamulaştırma sorunlarımız var. Medet'li köyünün bulunduğu alanda vatandaşlar bize müsade etsele 15 günde yapıp geçelim. Kamulaştırma sorunları bir günde çözülebilecek sorunlar değil." dedi.
Meclis Üyesi Yılmaz; "Bir gün değil beş sene" derken Yazıcıoğlu ise "Beş sene değil on sene sürüyor bazen. Kamulaştırma kanunu öyle bir kanun ki bir kişi ölüyor, 20 mirasçısı kalıyor, ulaşamıyorsunuz bile" dedi. Yazıcıoğlu kamulaştırma sorunlarının çözülmesi halinde 15 günlük işlerinin kaldığını söyledi.
Vali Ahmet Hamdi Nayir ise yerel yönetimlerin yapabileceği bir konu olursa destek olacaklarını söyledi. Vali Nayir; "Yerelde yapılabilcek birşey varsa siz de devreye girin, biz de devreye girelim ve çözelim" ifadelerini kullandı.
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.