Gölpazarı'na 10 milyon TL destek

Gölpazarı'na 10 milyon TL destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Gölpazarı’na 10 milyon TL destek sağlanacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nce Gölpazarı ilçesi sokak sağlıklaştırması 2’nci etap çalışmalarında kullanılmak üzere 2022 yılı için 2 milyon TL, 2023 yılı için ise 8 milyon TL ödenek tahsis edildi.

10 milyon TL’lik destek protokolü, Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Suer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Seda Bayrakçı ve Kültür Turizm Müdürü Serkan Bircan tarafından imzalandı.

golpazarina-10-milyon-tl-destek1.jpg

Konu hakkında açıklama yapan Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, Gölpazarı’nda devam eden turizm yatırımları ve çalışmalarına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

golpazarina-10-milyon-tl-destek2.jpg

“Gölpazarı, tarihi göç yolları üzerinde bulunan, çok eski zamanlardan itibaren milletlerin uğrak yeri haline gelmiş ve çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. Hitit, Frig, Lidya, Pers, Roma halkimiyetinin ardından son olarak şanlı Osmanlı Beyliğinin topraklarına geçerek Türk hâkimiyeti altına girmiştir. Çok eski zamanlardan beri insanlar tarafından yerleşim yeri olarak kullanılmış tarihte önemli bir yer olarak yer almıştır. Böylesine tarih kokan şehrimizde ve Gölpazarı ilçemizde son yıllarda turizm yatırımları; devletimizin, hükümetimizin ve Gölpazarı Belediyemizin çalışmaları ile gözle görülür çalışmalara dönüşmüştür.

golpazarina-10-milyon-tl-destek3.jpg

Gölpazarı ilçemizde tarihi Gölpazarı sivil mimarisinin restorasyon çalışmaları yapılmakta ve etap etap devam etmektedir. İlçe Halk Kütüphanesi, Taşhan ve Meydan düzenlemeleri, Gölpazarı Kültür Kongre Merkezi Gölpazarı Belediyemizin özverili çalışmaları arasında yer almaktadır. Bakanlığımız tarafından Gölpazarı Belediye Başkanlığı bünyesinde yürütülmekte olan Sokak Sağlıklaştırması 2. Etap Projeleri kapsamında toplam 10 Milyon TL destek Protokolümüzü Gölpazarı Belediye Başkanımız sayın Hayri SUer, Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz sayın Seda Bayrakçı ve Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak karşılıklı olarak imzalamanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrimize, Gölpazarı ilçemize ve hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

golpazarina-10-milyon-tl-destek4.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2401 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum