Gübretaş işçileri eylem yaptı!

Bilecik’in Söğüt ilçesinde bulunan Gübretaş’a ait altın madeni işletmesinde çalışan işçiler maaşlarına yapılan zamma tepki göstererek eylem yaptılar.

Bilecik’in Söğüt ilçesinde bulunan Gübretaş’a ait altın madeni işletmesinde çalışan işçiler maaşlarına yapılan zamma tepki göstererek eylem yaptılar.

gubretas-iscileri-eylem-yapti1.jpg

Sabah işe başlamadan önce işletme önünde bir araya gelen Öz Maden İş Sendika üyesi işçiler, Tarım Kredi Holding tarafından açıklanan zam oranlarının yetersiz olduğunu dile getirdiler. İşçiler adına burada yapılan açıklamada, yapılan zam oranının kabul edilemez olduğuna dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi:

gubretas-iscileri-eylem-yapti2.jpg

“Ülkemiz ekonomik koşulları gereği Temmuz ayında uygulanan zamlar sonrasında Asgari Ücrete %34, memur maaşlarına ek seyyanen zam ile birlikte %86’lara varan oranlar bilinmesine rağmen Tarım Kredi Holding’in yaptığı açıklamada %10+ Bin TL gibi komik bir oran çalışanlara bildirilmiştir. Bu %10’luk oranında sene başında alınacak olan zamdan mahsup edileceği söylenmiştir. Çalışma hayatında en ağır ve tehlikeli iş kolu olan Altın Madenciliğinde faaliyet gösteren işçiler, kamu kurumları olmak üzere özel sektörde de refah payı verilmesine rağmen Bilecik / Söğütte bulunan Gübretaş Altın Madeni İşçileri mağdur edilmiştir, bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz” dediler.

İşçiler açıklamanın ardından dağılarak mesailerine başladılar.

gubretas-iscileri-eylem-yapti3.jpg

GUBRF HİSSELERİ ETKİLENİR Mİ?

Gübretaş’a ait altın madeninde gerçekleştirilen bu eylemin ardından bazı yatırımcılar Gübretaş’ın Borsa İstanbul’da işlem gören GUBRF hisselerinin etkilenip etkilenmeyeceğini araştırmaya başladı.

Bilindiği üzere, Gübretaş’a ait altın madenin keşfedilen rezervin ardından hisse senedinin fiyatında ciddi yükselişler yaşanmış ve devamındaki gelişmelerle GUBRF hisse senedi fiyatı yatırımcılarına çok yüksek getiriler kazandırmıştı. Altın madeninde yaşanan bu eylem ve devamında gerçekleşebilecek eylemlerin GUBRF hisse senedi fiyatlarını etkileyip etkilemeyeceği merak ediliyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 6572 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.