GÜBRETAŞ'tan kötü haber!

GÜBRETAŞ'tan kötü haber!

Bilecik’in Söğüt ilçesinde bulunan altın madenini himayesinde bulunduran Gübretaş’ın 2023 yılı 2’nci çeyrek bilançosu açıklandı.

Bilecik’in Söğüt ilçesinde bulunan altın madenini himayesinde bulunduran Gübretaş’ın 2023 yılı 2’nci çeyrek bilançosu açıklandı. Şirketin 2023 yılı 2’nci çeyrek bilançosu yatırımcılarını üzerken satışlar, brüt kar, FAVÖK ve net kar rakamlarında ciddi düşüşler meydana geldi.

Gübretaş’ın satışlarında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9 düşüş yaşanırken, brüt kardaki düşüş ise yüzde 87 seviyesinde gerçekleşerek 331.136.000 TL oldu. Satışlar ve brüt kardaki bu düşüş FAVÖK ve net karıda olumsuz etkiledi ve şirket 476 milyon 875 bin TL zarar yazdı.

Gübretaş’ın ‘GUBRF’ koduyla BIST 30 endeksinde işlem gören hisse senedi fiyatı 314,90 TL’den işlem görürken, şirketin piyasa değeri ise 105 milyar TL civarında.

Bilindiği üzere; Gübretaş’a ait Söğüt altın madeninde keşfedilen rezervin açıklanmasının ardından GUBRF hisseleri ciddi bir sıçrama yapmış ve ilk külçe altın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dökülmüştü.

Son bir yılda 3 katı aşkın bir getiri sunan GUBRF hisseleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sene başında Söğüt’e gelerek ilk altını dökeceği haberleriyle 370 TL’yi görerek rekor kırmıştı.

Gelinen süreçte; Cuma günkü kapanışını 314,90 TL’den yapan GUBRF’nin 2023 yılı 2’nci çeyreğine ait kötü bilançosu yatırımcılarını üzdü.

gubretastan-kotu-haber1.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 8460 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum