Gürses ve Kaya arasında tartışma!

Gürses ve Kaya arasında tartışma!

Geçtiğimiz Temmuz ayında yaşadıkları tartışma ile Bilecik gündemini oldukça meşgul eden Ahmet Gürses ile Çetin Kaya bir kez daha karşı karşıya geldi. Gürses ve Kaya’nın kısa süreli tartışmasına Belediye Başkanı Semih Şahin müdahale etti.

Bilecik Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantılarının ilk birleşiminde, AFAD İl Müdürlüğü’nden Bilecik Belediyesi’ne gönderilen yazı gerginliğe sebep oldu. İYİ Partili Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses ile AK Parti Grup Sözcüsü Çetin Kaya arasında tartışma yaşandı. 

Bilecik Belediyesi’nce alınması planlanan mini paletli ekskavatör konusu meclis gündemine geldi. Bu esnada söz alan AK Partili Çetin Kaya, Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün eksiklikleri olduğunu dile getirerek AFAD İl Müdürlüğünden Bilecik Belediyesi’ne gönderilen bir yazıdan bahsetti. Bahse konu yazıda; belediyenin acil kurtarma aracı temin etmesine dair görüş yer aldığını ifade eden Çetin Kaya önceliğin bu tür alımlara verilmesini teklif etti. 

‘Yazının Çetin beyin elinde olması ilginç’

Çetin Kaya’nın konuşmasının ardından söz alan İYİ Partili Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses ise belediye itfaiyesindeki eksikliklerin bilindiğini ve bazı çalışmalar yapıldığını belirterek, “Bu eksiklikler 2 yıldır değil 20 yıldır bu şekilde. Bizde bununla ilgili sürekli çalışma halindeyiz. Valiliğin yazdığı yazının Çetin beyin elinde olması ilginç geldi. Kurumların yazışmalarını istediğini gibi ele geçirebiliyorsunuz demekki” ifadelerini kullandı. 

‘Kim araştırsa öğrenebilir’

Çatin Kaya ise konuyla ilgili yaptığı çalışmalar neticesinde ulaştığı bilginin ne sakıncası olduğunu sorarak, “Bu yazının bana ulaşmasında ne sakınca var anlayamadım. Ben belediye meclis üyesiyim ve belediye ile ilgili bir konu. Araştırma yaparken ulaştığım bir bilgi. Beni Bilecik’in ve Bilecik Belediyesi’nin konuları ilgilendiriyor. Hiç araştırma, soruşturma yapmayalım mı? Bunu kim araştırsa vatandaşımızda öğrenebilir” diye konuştu. 

‘İki kurum arasındaki yazışma üçüncü şahıslarda olmaz’

Çetin Kaya ve Ahmet Gürses arasında yaşanan tartışmaya müdahale eden Başkan Semih Şahin ise asıl konunun ekskavatör alımı olduğunu anımsatarak, “Çetin bey sizin bu konudaki hassasiyetiniz beni mutlu ediyor ama iki kurum arasındaki yazışma üçüncü şahıslarda olmaz” diyerek tartışmayı sonlandırdı. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2332 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum