HABERİ YAPAN BİLGİ SAHİBİ OLMALI

HABERİ YAPAN BİLGİ SAHİBİ OLMALI

İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimlerinde, başkanlığın çeşitli entrikalarla el değiştirdiğini biliyorsunuz. Yaşanan olayları tekrar tekrar anlatmayı uygun görmüyorum. 

Partisine ihanet ederek meclis başkanlığı koltuğunu ele geçiren (Koltuğunu hakkıyla dolduran demiyorum) şahıs halen başkanlığa devam ediyor. Halen birçok köy gereken hizmeti alamamaktan, bilhassa yollarının yapılmayışından şikayet etmekte. Zaman zaman biz dahil, diğer basında da muhtarların, vatandaşların şikayet haberleri yer alıyor. İl Genel Meclisi başkanlığı değişikliğinin bu şikayetlerin baş sebebi olduğu muhakkak. 

İnternet sitemizde Bam Teli programında sarfettiğim, “Bu hususta en sert tepkiyi gösteren Sakarya Gazetesi ve ben oldum. Köşe yazılarımda üç haftadır bu durumu tenkit ediyorum. Bazıları bize yorumlarda ‘Gelirin mi kesildi?’ diyorlar. Halbuki hiçte öyle değil. Gelir diye bir şey yok zaten, benim özel idareye veya il genel meclis başkanlığına yaptığım tek iş yok’ cümlemden yola çıkarak il genel meclisi başkanlığı koltuğundan bana ‘Yalancı Sakarya Gazetesi’nin yalancı sahibi Şadi Erdal’ sözlerini sarfeden meclis başkanına gereken cevabı bu köşeden vermiştim. 

Geçtiğimiz hafta, aylar önce meclis başkanı ile aramızda geçen bu olayı yeni yaşanmış gibi manşetten haber yapan Yarın Gazetesi’ne ‘Günaydın’ diyorum. Meclis kürsüsünden bana ‘Yalancı’ diyen haberi biz gazetemizde yazdık ve gereken cevabı verdik. Haberi yapan gazeteci arkadaşa önce haber yaparken yeteri kadar bilgi sahibi olmasını tavsiye ediyorum. 

İl Genel Meclis başkanına ‘Aslan yüreği mi yedin?’ diyor. Dinimize göre aslan eti yenmez haramdır. Haram olanı yemiş gibi düşünmek bile bir Müslümana hoş olmuyor. Meclis başkanının hoş olmayan ayak oyunlarıyla başkanlığı ele geçirdiğinden dolayı yaptığımız haber ve yorumlar yüzünden aramız limoni olsa da ben onun haram hayvan eti yemeyeceğine inanıyorum. Yakıştırmayı da bu yüzden yanlış buldum. 

Haberin başında 'AK Parti İl Genel Meclis Başkanı' diye başlıyor. Oğuz Sertler, AK Parti İl Genel Meclis başkanı değil, İl Genel Meclis Başkanı. AK Parti’de böyle ünvanlı bir teşkilat yok. İl genel meclisinde AK Parti’den seçilenlerin grubu var.  

Benim Bam Teli programında söylediğim ‘Özel idareye veya il genel meclis başkanlığına yaptığım tek iş yok’ sözleri haksız, usulsüz iş yapmadığım anlamında. Evvelce yazımda gereken cevapta zaten verildi. Allah verilemeyecek hesaptan hepimizi münezzeh kılsın. 

Bu haber toplam 1978 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum