Hafta sonu kısıtlamaları denetlendi

Hafta sonu kısıtlamaları denetlendi

Vali Bilal Şentürk önderliğinde hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin denetimler gerçekleştirildi.

Vali Bilal Şentürk önderliğinde hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin denetimler gerçekleştirildi.

Denetimlere; Vali Bilal Şentürk’ün yanı sıra Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Semih Şahin, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, vali yardımcıları, daire müdürleri ve salgın denetim merkezi görevlileri katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan denetimler çarşı merkezi başta olmak üzere birçok noktada gerçekleştirildi.

hafta-sonu-kisitlamalari-denetlendi2.jpg

‘İyi bir noktaya geldik ama…’

Vali Bilal Şentürk, denetimlere ilişkin yaptığı açıklamada, Bilecik halkının kısıtlamalara yüksek oranda uyduğunu belirterek, ilimizde salgının seyrine ilişkin bazı bilgiler verdi. Vali Şentürk, Bilecik’in salgınla mücadelede önemli bir yol aldığına vurgu yaparak, “İyi bir noktaya geldik ama tedbirlerden kesinlikle taviz vermememiz gerekiyor” dedi.

Maske, mesafe ve temizlik vurgusunu yineleyen Vali Şentürk, şöyle devam etti:

“Başarı bizi rehavete düşürmemelidir. Aşının da etkisi ile mücadelemizi en iyi şekilde götüreceğimizi düşünüyoruz.  

hafta-sonu-kisitlamalari-denetlendi3.jpg

‘Teyakkuz halinde olmamız gerekiyor’

Mutasyonlu virüs ile ilgili bir vakamız oldu ve buradan etkilenenler oldu. Bununla alakalı çok yoğun bir izolasyon çalışması ile yayılmadığını görüyoruz. Ancak, teyakkuz halinde olmamız gerekiyor. Vaka sayılarında yeniden bir yükselme olabileceği ihtimalini göz ardı etmememiz gerekiyor. Bazı günlerde minimun seviyede olan vakaların bazı günlerde ise yükseliş gösterdiğini görüyoruz. Bu yükselişler hep bir kişiden kaynaklı oluyor. Bu sebeple tedbirlerden vazgeçmeden tutturduğumuz çizgiyi korumamız lazım. Bunu korumak sadece bizimle değil dışarıdan etkileşimli olan bir iliz. Özellikle dost ve akraba görüşmelerinde maske ve mesafe kurallarını uygulamamız gerekiyor. Şu ana dek en iyi tedbir maske, mesafe ve temizlik.

Hayat bir şekilde devam ediyor. Elbette mücbir bir durum içerisindeyiz, hiçbir tedbir keyfi değil. uyardığımız ama cezai işlem yapmadığımız çok vatandaşımız var. Kurallara uyulmazsa cezası elbette uygulanır çünkü bir kişinin tüm toplumu etkilemesine izin veremeyiz.

‘Aşağıköy’de okullar açılıyor’

Aşağıköy’de okulların açılması ile ilgili bir karar aldık. Orada öğrenci yoğunluğumuzun azlığından dolayı seyrek olması hasebiyle başlatıyoruz. Önümüzdeki süreci yakından takip edeceğiz. Ortaya çıkabilecek risklere istinaden adım adım açmak istiyoruz ama bu süreç Bilim Kurulu’nun kararları ve tedbirlerle şekillenecek bir süreç olacak. İnşallah tedbirli hayatı devam ettirmeyi sağlayabilirsek daha çok öğrencimizi eğitim-öğretime kavuşturacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

hafta-sonu-kisitlamalari-denetlendi4.jpg

 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3609 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum