HAİNLERE KARŞI ÇİFTE ZAFERİ KUTLUYORUZ

HAİNLERE KARŞI ÇİFTE ZAFERİ KUTLUYORUZ

"Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım,

Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım."

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nda kaleme aldığı bu dizilerdeki gibi tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmeyen büyük Türk Milleti, 15 Temmuz hain darbe girişiminde bunu bir kez daha yedi düvele gösterdi. 

15 Temmuz 2016, tıpkı 30 Ağustos 1922 gibi Türk tarihine altın harflerle kazındı. 15 Temmuz gecesi bağımsızlık savaşı veren Necip milletimiz, Büyük Zafer'in 94. yıldönümününde hem çifte zafer kutlayacak hem de şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anacak. 

Büyük bir gururla idrak ettiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 94. yıldönümü yarın tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Cumhuriyet Meydanında başlayacak etkinlikler daha sonra şehitlikteki tören ile devam edecek. 

ÇELENKLER SUNULACAK

Saat:10:00'da Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenkler sunulacak. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okunacak. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak. İki Mehmetçik tarafından şiirin okunacağı törenlerde ayrıca bando konseri, ödül töreni ve tören geçişi yapılacak. 

Cumhuriyet Meydanındaki törenlerin ardından Vali Süleyman Elban makamında tebrikleri kabul edecek. Daha sonra törenler şehitlikte devam edecek. 

ŞEHİTLİK ZİYARET EDİLECEK

Şehitlikteki törenlerde ise protokol üyeleri tarafından şehit mezarlarına çiçek konulacak. Daha sonra saygı duruşunda bulunulacak ve saygı atışı yapılacak. Ardından Vali Elban şehitlik defterine duygu ve düşüncelerini yazacak. Son olarak İl Müftüsü Necati Akkuş'un dua okumasıyla törenler sona erecek. 

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 1746 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.