HAKSIZ FİYAT ARTIŞINA DENETİM

HAKSIZ FİYAT ARTIŞINA DENETİM

Bilecik Belediyesi, Ticaret İl Müdürlüğü ve Bilecik Defterdarlığı işbirliğinde ilimiz Kapalı Pazar alanı başta olmak üzere manav ve marketlerde alanında gıda denetimi gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen denetim ile geçtiğimiz hafta kapalı pazar market ve manavlarda fiyatların  kontrol edilmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ilk olarak Bilecik’te gerçekleştirilmiş oldu.
31/08/2018 tarihli ve 30521 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak, yürürlüğe giren Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile anılan yönetmeliğin ‘’Haksız Ticari Uygulama Olarak Kabul Edilen Örnek Uygulamalar’’ başlıklı ekinin ‘’A-Aldatıcı Ticari Uygulamalar’’ bölümüne; ‘’Girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumdan etkileniyormuş gibi hareket ederek, tüketiciye mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapmak’’ şeklinde bir bent eklenmiştir.
Belirtilen mevzuat düzenlemesi kapsamında Ticaret Bakanlığı tarafından 81 il Valiliğine gönderilen talimat doğrultusunda ilimizdeki açık ve kapalı Pazar yerlerinde, marketlerde ve manavlarda haksız fiyat artışı denetimleri başladı.
Bilecik Ticaret İl Müdürlüğü koordinesinde; Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Bilecik Defterdarlığı iş birliği ile Pazar alanı, manav ve marketlerde sebze ve meyve fiyatlarındaki artışlarla ilgili denetimler yapıldı.
Yapılan denetimlerde elma, domates, yeşil soğan, marul, biber, kuru soğan, patates, ıspanak gibi 19 ürüne ilişkin denetim yapıldı. Ayrıca 12 ay boyunca en çok tüketilen portakal, elma, biber, domates, kuru soğan, patates ve ıspanak gibi 31 ürünle ilgili olarak Ocak, Şubat ve Mart aylarında bunun yanı sıra mevsimine göre belirlenen aylarda toplamda 39 üründe fiyatlar incelendi.
İlgili birimler tarafından denetimlerin market, manav ve satış yerlerinde aralıksız devam edeceği bilgisi verildi.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1911 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum