HAL CAMİİ YENİDEN İHALE EDİLECEK

HAL CAMİİ YENİDEN İHALE EDİLECEK

Bozüyük Belediye Başkanı M. Talat Bakkalcıoğlu, yüklenici firmanın sözleşmeyi feshetmesinin ardından çalışmaların durduğu Hal Camii’nin yeniden ihale edileceğini söyledi. 

M. Talat Bakkalcıoğlu, makamında düzenlediği basın toplantısında, konuyla ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeleri anlattı. Projede caminin yanında yer alan ticarethanelerin çıkartılmasını talep ettiklerini belirten Bakkalcıoğlu, “500 yıl önce ecdadımız aynı caddede görkemli, bahçeli bir cami yapmışken, bu devirde bizim kıbleye dayalı ticarethaneleri bulunan cami yapmamız bize yakışmaz. Tüm bunların neticesinde, Vakıflar Bölge Müdürümüz talebimiz ile ilgili çözüm yolları arayacaklarını ve yeniden yapım ihalesinin çıkacağı müjdesini bizlere verdiler. Hal cami inşaatımız inşallah önümüzdeki aylarda başlayacak" dedi. 

hal-camii-yeniden-ihale-edilecek2.jpg

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, son dönemde kamuoyunca merak edilen ve çeşitli platformlarda sıkça yer almış konulara açıklık getirmek için bir basın toplantısı düzenledi. 

Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu basın toplantısında Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı başlatılan ve daha sonra inşaatı müteahhit firma tarafından durdurulan, Hal Camii ile ilgili konuştu. Vakıflar Bursa Bölge Müdürü Mustafa Emek ile yaptığı görüşmenin sonucunda Kamuoyunu bilgilendiren Belediye Başkanı Cami İnşaatı'nın tekrar ihale edileceği ve ardından inşaatın yeniden devam edeceği müjdesini verdi. Konu ile ilgili olarak şu ifadelerde bulundu; "Bilindiği üzere Hal Camii inşaatı Vakıflar Bölge Müdürlüğü'müz tarafından üstlenilmiş bir projeydi. Bu sene başında çıkan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile bütün müteahhit firmalara yaptıkları işleri tasfiye ederek, inşaatı bırakma hakkı verildi. Buradaki müteahhit firmada bu haktan yaralanarak işi bıraktı. Bizler göreve geldiğimizde de bu inşaat durdurulmuş haldeydi. Fakat tüm bunları çok iyi biliyor olmalarına rağmen, sanki biz cami inşaatını durdurmuşuz gibi eleştirilere ve suçlamalara maruz kaldık.  Bu konuyu çözmek için pek çok düşüncelerimiz oldu tüm bunları görüşmek üzere, Bölge Müdürü Mustafa Emek'i ziyaret ettik, birlikte bu konu ile ilgili çok olumlu bir sonuca ulaştık. Yapmış olduğumuz görüşmede, bu projenin inşaatında cami duvarına bitişik 2 ticarethane bulunmakta, 125'er metre karelik bu iki dükkanın kıblenin önünde olmasını yanlış bulduğumuzu kendilerine belirttik. Kendiside bu görüşümüzün son derece doğru olduğunu belirterek, o dönem ki görüşmelerde projenin bu şekilde istenildiğini tarafımıza aktardı. Bozüyük Belediyesi olarak bu iki dükkanın oradan kaldırılması ve bunun sonucunda bizimde belediye olarak cami inşaatının yapımına katılmamız teklifini kendilerine ilettik. 

HAL CAMİİ YENİDEN İHALE EDİLECEK

Bu konuda şunu belirtmek isterim ki, 500 yıl önce ecdadımız aynı caddede görkemli, bahçeli bir cami yapmışken, bu devirde bizim kıbleye dayalı ticarethaneleri bulunan cami yapmamız bize yakışmaz. Tüm bunların neticesinde, Vakıflar Bölge Müdürümüz talebimiz ile ilgili çözüm yolları arayacaklarını ve yeniden yapım ihalesinin çıkacağı müjdesini bizlere verdiler.  Hal cami inşaatımız İnşallah, önümüzdeki aylarda başlayacak. " dedi. 

Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu düzenlediği basın toplantısında bazı kişilerce, kendilerine mâl edilmeye çalışılan konulara ve eleştirilere cevap vererek şunları belirtti.  "Değerli basın mensupları ve sevgili Bozüyüklüler, son zamanlarda basında İktidar Partisi ilçe Başkanının,  temsilcilerinin ve meclis üyelerinin çok sayıda açıklamaları bulunmakta, bunlara cevap vermeyi düşünmüyordum, fakat dün yaşanan gelişmeler neticesinde bunlara bir cevap verme gereği doğmuştur. 

PERSONEL ÇIKARILMASI İDDİALARI

Çeşitli mecralarda itham edildiğimiz gibi personel ile ilgili bir personel hariç kimse işten çıkarılmamıştır, bizlerle kendi arzusu ile çalışmak istemeyen arkadaşlarımız istifa etmişlerdir,bizlerde kendilerine tazminatlarını ve tüm haklarını verdik.  Kimsenin bu konuda halkı yanıltmaya hakkı yoktur. Biz hak yemedik, seçimden öncede genel başkanımızın verdiği namus sözü gibi kimsenin ekmeği ile oynamadık.

HASTANE ARAZİSİ KAMULAŞTIRMASINDAKİ BORÇLANMA

Sizlerle paylaşmak istediğim bir diğer konu ise, hastane arazisi konusudur; bununla ilgili Bozüyük Belediyesi'nin bütçesi Bozüyük halkının ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılması gerekirken, bu para kredili borçlanarak, 2 milyon lira maliyetle hastane arazisi için kullanılmıştır. Bununla ilgili görüşümü tekrar belirtmek istiyorum, 100 milyonlarca TL maliyetli bir hastane yapılırken, bunun arazisi de bakanlıkça karşılanabilirdi. Bu konudaki düşüncem aynıdır. 

İDMAN YURDU SPOR KULÜBÜ TARTIŞMALARI

Belediyemiz ile hiç bir ilgisi olmayan fakat, Bozüyük Belediyesi Spor Kulübü adı altında varlık sürdüren bu kulübün belediyemiz ile bir ilgisinin bulunmadığını ilk etapta söylemiştik, daha sonra bu spor kulübünün isim hakkı ve lig hakkı kulüp yöneticileri tarafından başka bir kulübe parayla satılmıştır. Bunun sahiplenmeme gibi nedenle olmadığını belirterek, bu gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. İtham edildiğimiz eleştirilerin yanlışlığını belirtmek istediğim için bu konulara değindim. 

YAŞANAN SU KESİNTİSİ

Tüm bunların yanı sıra, son zamanlarda elde olmayan aksaklıklarla oluşan alt yapıda meydana gelmiş sorunları son derece çirkin bir şekilde kamuoyuna yansıtmaya çalışıyorlar. Geçtiğimiz gece büyük bir su sıkıntısı yaşadık,  Bozüyük'e gelen kaynak suyumuzun pompa istasyonunu besleyen OEDAŞ'a ait enerji hattında gece saatlerinde yeri belirlenemeyen bir arıza meydana geldi. Arıza yeri belirlenemeyince Eskişehir'den ertesi gün saat 10.00 civarında bir arıza tespit makinası getirildi ve arıza günün sonuna doğru giderilerek sular verilmeye başlanıldı. Buna bağlı olarak pek çok noktada oluşan patlak ve basınç sorunları gece saatlerine kadar giderilmeye çalışıldı. 

Bazı kişilerin sosyal medyada yazdıkları son derece tatsız konulardır, çok eski dönemlerde yapılan su hattının ardından, bundan 25 yıl önce Bozüyük'e karasudan su taşıyan hattı biz yaptık,  Allah'a şükür bugün Bozüyük' e gelen su 180 bin nüfusa yetecek kapasitededir. Tüm bunlara rağmen, bu cümlelerle eleştiri yapmayı, bırakın makul bulmayı, hadi canım sende diyecek kadar değersiz buluyorum. Bu yapılan haksızlık asıl orada suyun içinde bu sorunu çözmek için çalışan işçilerimize yapılmaktadır. 

HAVUZLARIN REVİZE ÇALIŞMALARI

İlçemizde yer alan havuzların temelleri donanımsız yapıldığı için hepsi çatlaklar içindeydi ve bununla birlikte havuz içinde kış koşullarına maruz kalan pompalar kullanılmaz hale gelmiş durumdaydı. Yaz aylarına gelirken bizlerde hızlı bir şekilde acil tedbirler aldık, elden geçebilecek gibi olanları yeniden kullanırken, çok sayıda su pompası alımı yaparak, bu parklarda bulunan havuzları tekrar kullanılabilir hale getirerek devreye soktuk.  Eleştirilecek bir konu bulamayan kişiler, son derece basit konularla bizleri eleştirmeye çalışmaktadır. " dedi. 

Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu; son olarak basın mensuplarının yönelttiği soruları yanıtladı.  4 Eylül ve Yeşilkent Mahalle konaklarının proje tadilatlarını tamamlandığını, 4 Eylül Mahalle konağının inşaatının yeniden başlayacağını  ve proje içine kreşlerin dahil edildiğini belirten Bakkalcıoğlu, Belediyeyi devraldıklarında ki  25 milyon TL'lik bir borcun %40 kadar azaltıldığını aktardı. Önümüzdeki ay açıklayacakları stratejik plan çerçevesinde tüm projelerini ve zamanlamasını kamuoyunda kimsenin aklında soru işaretleri kalmayacak bir şekilde paylaşacaklarını söyledi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3782 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum