HALEP'E 7 TIR YARDIM GÖNDERİLDİ!

HALEP'E 7 TIR YARDIM GÖNDERİLDİ!

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından başlatılan 'Halep'e Yol Açın' yardım kampanyası kapsamında, Memur-Sen'in verdiği büyük destekle toplanan 7 tır dolusu yardım malzemesi Halep'e uğurlandı.

Pazartesi günü, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi önünden Halep'e uğurlanan yardım tırlarının içerisinde 100 tona yakın un, kuru gıda maddeleri, 1000'den fazla battaniye, 400 yatak, kışlık kıyafet, çocuk ve bayanlar için hijyen maddeleri yer aldı.

Vali Süleyman Elban ve Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın yardımlarda emeği geçenlere teşekkür etmesinin ardından konuşan İHH Marmara Bölge Başkanı Ruhi Ademoğlu, Suriye'de büyük bir dram olduğunu ve cuma günü oradan döndüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Halep'ten çıkan insanların dramına şahit olduk. Büyük bir felaket var ama o felaketi yaşayan mazlumlara elini uzatan böyle güzel insanlar var. Rabbim onlara inşallah bir an önce bu felaketten kurtulmayı nasip etsin. Bizlere de onlara her zaman elimizi uzatmış vaziyette olmayı nasip etsin. Bizlerden gerçekten beklentileri büyük. Biz buradan belki 7 TIR yardım gönderiyoruz ama emin olun belki 70, belki 700 TIR duayla geliyor bunlar. Rabbim hepinizden razı olsun" dedi.

halepe-7-tir-yardim2.jpg

İHH Bilecik Şube Başkanı Başkanı Şemsettin Yıldırım ise konuşmasında Bilecik'teki kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarının yapmış olduğu güzel çalışmaya vurgu yaparak, gerçekleştirilen yardım kampanyasında katkısı olan paydaşlara teşekkür etti.

Memur-Sen Bilecik Temsilci ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Ahmet Selöz ise, kış aylarının en soğuk, en zahmetli günlerinde önemli anlamlı ve çok değerli bir uğurlama töreni için bir araya geldiklerini ifade ederek; "Bundan üç yıl önce Memur-Sen'in öncülüğünde 37 dernek, vakıf, sendikanın katılımıyla kurduğumuz Bilecik Sivil Dayanışma Platformu ile Suriye savaşının ilk zamanlarında bir TIR yardım toplamak niyetiyle yola çıkmıştık ve o gün her şeyi ile sivil olan organizasyonumuzda 5 TIR yardımı göndermiştir. Bugün geniş bir kampanya yapmamıza rağmen sadece Memur-Sen'e bağlı sendikaların ilçe temsilcileri ve iş yeri temsilcilerinin çabası, ilgisi ile bir hafta gibi kısa bir sürede 100 bin TL'nin üzerinde nakdi bağış ve bir o kadar da ayni bağış toplayarak İHH temsilcimize teslim ettik. Bu sadece hadi bakalım yürüyoruz dediğimiz anda bu milletin, bu teşkilatın ne kadar dertli, reflekslerinin ne kadar güçlü olduğunun bir göstergesidir" dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Necati Akkuş tarafından okunan dua sonrası TIR'lar Suriye'ye doğru hareket etti.

Uğurlama törenine Vali Süleyman Elban, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Müftü Necati Akkuş, İHH Şube Başkanı Şemsettin Yıldırım, Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Selöz, İHH Marmara Bölge Başkanı Ruhi Ademoğlu, çok sayıda STK temsilcisi ve vatandaşlarda katıldı.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2303 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum