HALEP'E YOL AÇIN KAMPANYASINA BİLECİK YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

HALEP'E YOL AÇIN KAMPANYASINA BİLECİK YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Bilecik İHH İnsani Yardım Derneği’nin organize ettiği, Halep’e yol açın kampanyasına Bilecik’in tüm kesimleri yakın ilgi gösterdi. Bileciklilerin çok geniş bir katılımla destek verdiği yardım kampanyası sonucunda, İlimizden, sınır bölgeleri ile Halep’e yakın yerleşim yeri olan İdlib’e kısa bir süre içerisinde 8 tır dolusu yardım malzemesi gönderildi. 

Bilecik’ten, yaklaşık 40 bin kişinin aynı ve nakdi yardıma irili ufaklı destek verdiği yardım kampanyasına İlin önde gelen şahsiyetleri, siyasileri, basın-yayın kuruluşları ve yöneticileri de yoğun destek verdi. Yardım malzemelerinin içerisinde ağırlıklı olarak yatak, yorgan, battaniye, kışlık giysiler, kadın ve çocuk hijyen paketleri, un, sıvı yağ ve kuru bakliyat yer aldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Haleplilerin yoğun olarak yaşadığı İdlib bölgesindeki yerleşim yerlerine ve çadır kentlere giden malzemeler, orada bulunan ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Türkiye’ye dua eden Halepliler, Bilecikli yardımsever kardeşlerini de dualarını esirgemedi.

Hali hazırda İHH İnsani Yardım Vakfı’nın desteklediği, Suriye tarafında ve Türkiye tarafında çok sayıda çok sayıda yetimhanesi, çadır kentleri, kontenyer kentleri ve bir çok lokal yerleşim yerleri bulunuyor. Babusselam Çadırkenti, Siccu Konteynerkenti, Şemmarin Konteynerkenti, Reyyan Konteynerkenti, İman Kontenyerkenti, Babunnur Kontenyerkenti, Babusselam Yardım Dağıtım Merkezi, Mukaveme Çadırkenti, Cerablus Yardım Dağıtım Merkezi ve Kilis Anaokulu bunlardan sadece birkaçı. İHH İnsani Yardım Vakfı bazı bölgelerde AFAD ve Kızılayla birlikte yardım çalışmalarını yürütüyor. Bilecik İHH İnsani Yardım Derneği yakın zamanda Şemmarin Kontenyerkentinde bulunan yetimlerin bir yıllık giderlerini karşılamak üzere yardım çalışmasında bulunacak.

halepe-yol-acin-bilecik-semsettin-yildirim.jpg

Bilecik İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şemsettin Yıldırım yaptığı açıklamada; ‘‘Yardım çalışmalarında kendilerine destek veren-vermeyen herkese şükran borçluyuz, iyilik kervanına katılan hiçbir kimseyi Allah asla unutmayacaktır, yeter ki Allah rızası niyetiyle yapılmış olsun’’ ifadelerinde bulundu. Başkan Yıldırım; marifet iltifata tabidir prensibi gereğince, hatıra olarak kalması ve bir vefa örneği olması açısından, temsili olarak bazı yardımsever kişilere Teşekkür Beratı takdim ettiklerini ifade etti.

Sadece yurt dışında değil; Bilecikli olsun-mülteci olsun, ihtiyaç sahibi herkesi güçleri nispetinde desteklerini ifade eden Başkan Yıldırım, Bilecikli yaklaşık 40 yetime, Bilecik dışında da yaklaşık 100 yetime her ay sürekli ve düzenli destekte bulunduklarını söyledi.

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2175 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum